8.septembrī atzīmēs Bērnu rehabilitācijas dienu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šo sestdien, 8. septembrī, Vispasaules Fizioterapijas dienā no plkst. 12.00 līdz 15.00 „Ghetto Games” sporta bāzē Grīziņkalnā (Rīgā, Pērnavas iela 42) jau otro gadu pēc kārtas tiks atzīmēta Bērnu rehabilitācijas diena – svētki, kas radīti bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem, viņu ģimenēm, draugiem un tuviniekiem.

„Bērnu rehabilitācijas dienas mērķis ir veicināt bērnu ar kustību traucējumiem integrāciju sabiedrībā, kā arī atbalstīt un iedrošināt bērnus nepadoties grūtībām un piepildīt savus sapņus,” stāsta labdarības fonda „Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta. Viņa arī norāda, ka 2017. gadā rehabilitācijas centrā “Pogā” palīdzību saņēmuši jau 672 pacienti, apmeklējot 7419 nodarbības un saņemot 1649 konsultācijas. Turklāt iegādāti seši jauni rehabilitācijas aprīkojumi, tādā veidā veicinot jaunas rehabilitācijas iespējas un atbildot uz nepieciešamību stimulēt bērnu un jauniešu attīstību ar jaunām un inovatīvām tehnoloģijām. 

Foto: Publicitātes foto

Bērnu rehabilitācijas dienas ietvaros bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem būs iespēja tikties ne tikai ar vienaudžiem, bet arī ar Aigaru Apini un citiem Latvijas Paraolimpiskajiem sportistiem, piedalīties dažādās sportiskās, izklaidējošās un radošās aktivitātēs, kā arī iesaistīties  kanisterapijas nodarbībā, ko vadīs terapijas suņu biedrība Maigais suns”. Tāpat pasākuma dalībniekus sagaidīs muzikāli pārsteigumi no bērnu vokālās studijas „Knīpas un knauķi" un dziedātājām Aminatas un Sabīnes Berezinas.

Foto: Publicitātes foto

Īpašas aktivitātes Bērnu rehabilitācijas dienā ir sarūpētas arī vecākiem – ar lekcijām pasākuma laikā uzstāsies psiholoģijas zinātņu doktore, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, Diāna Zande. Lekciju temati –  „Kā tikt galā ar vainas sajūtu ģimenēs, kurās aug bērni ar kustību traucējumiem?”  un „Veselo bērnu izjūtas ģimenē, kurās aug bērni ar kustību traucējumiem”. Rehabilitācijas centra „Poga” neirologs Dr. Mikus Dīriks stāstīs par rehabilitācijas nozares izaicinājumiem. Tāpat Klīniskā psiholoģe Zane Kronberga un Latvijas Autisma biedrības vadītāja Līga Bērziņa dalīsies ar vērtīgiem padomiem par bērnu ar kustību traucējumiem audzināšanu. Stāstu par kafijas namiņa „Kurts Coffee” izveidi, lai palīdzētu savam dēlam, stāstīs Ketija Karlsone.

Foto: Publicitātes foto

Bērnu rehabilitācijas diena Latvijā tiek rīkota jau otro gadu pēc kārtas rehabilitācijas centra „Poga” un veikalu tīkla „Maxima Latvija” kopīgi organizētās labdarības akcijas ietvaros.

Pasākuma organizētāji aicina bērnus un vecākus nebaidīties no laika apstākļiem un doties uz pasākumu, lai pavadītu aktīvu un radošu dienu kopā. Lietus gadījumā aktivitātes notiks teltīs. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu