"Rīgas kuģu būvētavas" apgrozījums pirmajā pusgadā sarucis vairāk nekā četras reizes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuģu būves un remonta uzņēmuma AS "Rīgas kuģu būvētava" apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā bija 1,99 miljoni eiro, kas ir vairāk nekā četras reizes mazāk, nekā attiecīgajā laika posmā pērn, liecina uzņēmuma sagatavotais nerevidētais finanšu pārskats par darbību šā gada pirmajos sešos mēnešos.

2017.gada pirmajā pusgadā "Rīgas kuģu būvētavas" apgrozījums bija 8,21 miljons eiro.

Savukārt sabiedrības zaudējumi nav būtiski mainījušies. 2017.gada pirmie seši mēneši tika noslēgti ar 992 587 eiro zaudējumiem, bet šogad tie sasniedza 993 790 eiro.

Uzņēmuma valdē norādīja, ka "Rīgas kuģu būvētavas" izstrādājumu, pakalpojumu, kā arī izejmateriālu piegādātāji šā gada pirmajos sešos mēnešos būtiski nemainījās un to izcelsmes valstis bija Rietumeiropa, Igaunija, Lietuva, kā arī Latvija. Kuģu remonta jomā galvenie pasūtītāji bija Skandināvijas valstis, Rietumeiropas un Latvijas kuģu īpašnieki, savukārt kuģu korpusu pasūtītāji bija Skandināvijas valstu kuģu īpašnieki.

"Rīgas kuģu būvētavas" valde sadarbībā ar uzņēmuma padomi turpina tirgus izpēti, piedalās starptautiskās izstādēs un atbalsta programmās, lai apgūtu jaunus ražošanas sektorus un jaunus tirgus, kas nodrošinātu ražošanas jaudu pilnīgāku noslodzi un darba ražīguma paaugstināšanu sabiedrībā.

Izvērtējot esošo tirgus situāciju un sabiedrības iespējas, valde apņēmusies turpināt darbu, lai palielinātu remontējamo kuģu apjomus, pilnveidotu mārketinga pasākumus, veiktu resursu optimizēšanas pasākumus ražošanas izmaksu samazināšanai, reorganizējot iekšējās struktūrvienības, piesaistot profesionālus darbiniekus, kā arī plāno piedalīties citu ražošanas virzienu iepirkumos.

2018.gadā sabiedrības valde turpinās iesākto darbu pie apkārtējās vides saglabāšanas pasākumiem, kā arī veikt kapitālo remontu ražošanas ēkām, peldošajiem dokiem, celtņiem, velkoņiem un citiem pamatlīdzekļiem.

Šā gada 28.maijā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolēma pieņemt "Rīgas kuģu būvētavai" iesniegto tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu un ierosināt civillietu, tika noteikts termiņš līdz 2018.gada 30.augustam tiesiskās aizsardzības pasākumu plāna izstrādāšanai un saskaņošanai ar kreditoriem.

"Rīgas kuģu būvētavas" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 12,853 miljonu eiro apmērā, kas ir par 38,1% mazāk nekā 2016.gadā, kā arī kompānija cietusi zaudējumus 308 216 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais gada pārskats. Kompānijas revidenta atzinums par 2017.gada pārskatu ir ar iebildēm.

"Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas iekļauts koncernā "Eiroholdings".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu