Vita Baļčunaite dalās atklāsmēs, pie kurām nonākusi pēc operācijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Aktrise, dziedātāja un pasākumu vadītāja Vita Baļčunaite sociālajā tīklā “Instagram” ar saviem faniem dalījusies domās par laiku pirms pieciem gadiem, kad viņai veikta nopietna operācija, – pēc šā notikuma izmainījusies viņas dzīves uztvere un viņa sapratusi, ka ik dienas nepieciešams rūpēties par sevi un regulāri veltīt laiku būšanai vienatnē.

“Dažreiz mēs izliekamies drosmīgāki, nekā esam gatavi būt, lai pārliecinātu paši sevi vai arī nesāpinātu, pasargātu kādu citu. Tomēr, pārliecinot citus vai kaut vai vienu cilvēku, vai sevi, noticam paši un kļūstam par tiem, kas vēlamies būt. Jo tieši attieksme, izvēle un rīcība nosaka to, kas mēs esam. No domas, no izvēles, no vēlmes, no ticības un uzticēšanās Visumam sākas mūsu ceļš uz realitāti.

Te foto no brīža, kad jutos nelaimīga un izsmelta, nupat no slimnīcas, kur tiku nogādāta steidzamā kārtā, operēta un pēc tam nodzīvojos vēl divas nedēļas pa palātu. Te (23.06.2013.) nedrīkstēju vēl ne vairāk pasmaidīt, lai neatplīst šuves, ne neapdomīgu soli spert, ne lēkt, ne dejot, bet smaidu, lai visiem būtu silti un patīkami, jo nevienam nebija jāzina, kā jūtos patiesībā. Tomēr, redzot, ka līdzās esošajiem, apkārtējiem ir labi, arī pats sajūties laimīgāks, veselāks. Tā ir tā atgriezeniskā saikne.

Tomēr tikai pēc šā dzīves piestādināšanas brīža sapratu, cik būtiski ik pa laikam atvēlēt laiku arī sev, nevis nesavtīgi visu laiku rūpēties tikai par citiem. Tagad esmu iemācījusies, ka vienreiz nedēļā vienu dienu vai vismaz dažas stundas nedēļā rodu laiku tikai sev, pabūšanai ar sevi, darīšanai neko, paklusēšanai, pablenšanai griestos, kādas grāmatas palasīšanai vai filmas noskatīšanai. Jebkurā gadījumā mīlu savu pasākumu vadīšanas, dziedāšanas, aktrises darbu un to veicu ar pilnu atdevi un ar augstu kvalitātes latiņu, jo tikai tā ir vērts, tomēr daudz pilnīgāk var izbaudīt procesu, ja ik pa laikam rodi mirkli atpūtai.

Jo tikai tad, kad esi atjaunojies un uzpildījies, tu pēcāk vari doties iemīļoto darbu darīt ar vēl pilnīgāku jaudu.

Starp citu, visu šo slimnīcas laiku un vēl vismaz mēnesi pēc arī te drīkstēju pārtikā lietot tikai ūdeni, kefīru un putru. Un, ak vai, cik mežonīgi tad gribas bulciņu vai kādu dārzeni, sacepumu, augli. Tikai tad novērtēju, kāda bauda ir maltītes. Tāpēc, mīļie, ja gribas, tad ēdiet! Var visu, ja vien ievēro mērenību porcijās un ikdienā veic kaut vai pašu veselīgāko sportošanas veidu - pastaigas svaigā gaisā. Un izstaipīšanās no rīta pēc mošanās, protams, arī ir svēta lieta! Ne jau liekie vai iztrūkstošie kilogrami nosaka to, kas mēs esam, bet gan mūsu pašu pašsajūta un tādējādi personības šarmējums! Ja kustamies, tad jūtamies labāk, možāk, un arī pārējie ikdienas darbi sokas produktīvāk, varam paveikt vairāk,” tā Baļčunaite.

Kā zināms, pavisam nesen Vita piedalījās TVNET atmiņu klades sērijā, atbildot uz nenopietniem jautājumiem, kas ļauj uzzināt plašākai sabiedrībai nezināmus faktus par viņu.

 

Gandrīz piecas dienas kopā ar foršiem, talantīgiem cilvēkiem paskrēja nemanītas, gluži kā vienā elpas vilcienā! Kopā ar sirdscilvēkiem, kuri bija sapulcējušies, lai atbalstītu vēl kādu, kādus, kuriem kādā dzīves brīdī sokas grūtāk un ir nepieciešams atbalsts. Paldies idejas iniciatoriem, organizētājiem - “Fondam Līdzskaņa”, viesu nama “Melnmeķi” saimniekiem, dalībniekiem un visiem tiem, kuri rūpējās, lai šonedēļ varam ļauties kopīgai dziesmu radīšanai, zīmēšanai un justies gluži kā ģimene! Paldies!!! Tas bija kolosāli!!! - “Kosmosā, starp sapņiem un realitāti!!!” * * * Saprotams, lielākā daļa sajūtu, norišu palikušas aizkadrā, un tomēr, - te neliels pieskāriens nometnes nedēļas notikumiem. (Pilnīgāks —> iekš Facebook) * * * #team #fondsLīdzskaņa #Līdzskaņa #radošānometne #musicians #music #song #songs #nature #colors #hw #wow #inspiration #singing #drawing #foršicilvēki

A post shared by Vita Baļčunaite (@vitabalcunaite) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu