Grupas "Līvi" dalībnieki pieļauj radošās darbības turpināšanu. (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rokkgrupa "Līvi" varētu turpināt savu radošo darbību. Grupas mūziķi gan atzīst, ka ir jāpaiet laikam pēc traģiskās autoavārijas, kurā bojā gāja grupas bundzinieks Dainis Virga un skaņu operatrors Juris Jakovļevs. Tāpat "Līvu" dalībnieki atzīst, ka bojāgājušo kolēģu piemiņai tuvākajā laikā varētu veltīt "kādu mūzikas projektu".

Grupas ģitārists Tomass Kleins sarunā ar BNS pieļāva, ka ar laiku notiks bojāgājušo biedru piemiņai veltīti pasākumi. "Kaut kas jau noteikti būs, vienkārši ir jāpaiet laikam," sacīja ģitārists. Kleins noliedza, ka iepriekš būtu pametis "Līvus". Nepiedalīšanos vairākos koncertos grupas sastāvā ģitārists skaidroja ar sava kopprojekta ar Ivo Fominu lielo koncertslodzi. Arī traģiskās autoavārijas vakarā 26.jūlijā, kad "Līvi" muzicējuši rokmūzikas veterānu koncertā Stropu estrādē Daugavpilī, Kleins ar Fominu muzicēja festivālā "Caines Beach Party" Liepājā. Ģitārists atzina, ka par Latgalē notikušo autoavāriju viņš uzzinājis tieši pirms kāpšanas uz skatuves un spēlēt bijis ļoti grūti. Arī "Līvu" basģitārists Jānis Grodums BNS nenoliedza grupas darbības atsākšanas varbūtību, taču, līdzīgi Kleinam, apliecināja, ka nepieciešams laiks, lai kaut daļēji pierastu pie domas, ka Daiņa Virgas un Jakovļeva vairs nav starp dzīvajiem. Liktenīgā avārija, kurā gāja bojā Dainis Virga un "Līvu" skaņu režisors Juris Jakovļevs, notika ceļā no rokmūzikas veterānu koncerta Daugavpilī aptuveni 30 kilometru attālumā no Daugavpils uz Rīgas šosejas 26.jūlijā īsi pirms pusnakts. "Līvi" no koncerta braukuši grupas līdera Ainara Virgas mašīnā. Ainaram Virgam un solistam un basģitāristam Jānim Grodumam pēc avārijas bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, un viņi izrakstīti no slimnīcas. Liepājas grupa "Līvi" dibināta 1976.gadā un tiek uzskatīta par leģendārāko latviešu rokgrupu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu