Rokfestivālā "Saldus saule" piemin bojā gājušos "Līvu" dalībniekus . (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien rokfestivālā "Saldus saule", kas ik gadu tiek rīkots grupas "Līvi" līdera Ērika Ķiģeļa piemiņai, tiks godināti arī pagājušās nedēļas nogalē autoavārijā bojā gājušais grupas bundzinieks Dainis Virga un ilggadējais skaņu operators Juris Jakovļevs.

Mūzikas festivāls radies, lai pieminētu 1985.gadā autoavārijā traģiski bojā gājušo mūziķi, komponistu un ģitāristu Ķiģeli. "Tas ir Ērika Ķiģeļa mūzikas festivāls "Saldus saule". Tagad Ērika vārdam pievienosies vēl citi vārdi," sacīja festivāla rīkotājs Andris Akermanis. Kā zināms, 26.jūlija naktī traģiskā autoavārijā uz Daugavpils šosejas iekļuva ģitārista Ainara Virgas vadītā automašīna. Notikuma vietā bojā gāja viņa brālis Dainis un Jakovļevs, savukārt Ainars Virga un basģitārists Jānis Grodums guva dažāda smaguma traumas. "Līviem" šodien bija paredzēts uzstāties rokmūzikas festivālā "Saldus saule". Tieši šodien Liepājā notiek Daiņa Virgas bēres. Festivāla rīkotāji ir sazinājušies ar Ainaru Virgu un iecerējuši emocionālu atceres brīdi. Paredzēts, ka vakara koncertā atlikušie "Līvu" dalībnieki izpildīs dažas dziesmas akustiskā versijā, bet bungas, pie kurām būtu bijis jābūt Dainim Virgam, tiks īpaši izgaismotas un pārvilktas ar melnu lenti. Akermanis norāda, ka vienlīdz dziļā piemiņā ir Jakovļevs, kurš "Līvu" koncertus apskaņojis jau Ķiģeļa laikā. Tieši viņš bija atbildīgs par "Līvu" skanējumu, kādu to pazīst grupas fani. Festivāls "Saldus saule" Kalnsētas parka estrādē notiks divas dienas, šodien un rīt, 2.augustā, Saldus pilsētas svētku ietvaros. Uz skatuves kāps Ivo Fomins un Tomass Kleins, grupas "Credo", "Opus Pro", "Linga", "R.A.P.", "Exit", "Dakota", "Johny Salamander", vietējā grupa "Rakstnieku kvartāls", kā arī dīdžeji Alex un Gints. Par latviešu roka klasiķiem kļuvušie "Līvi" ir dibināti 1976.gadā Liepājā. Astoņdesmito gadu vidū pēc grupas līdera Ķiģeļa bojāejas tās vadību pārņēma ģitārists Ainars Virga. Vēl šā gada pavasarī "Līvi" paziņoja par atkalapvienošanos, kad pēc pusotra gada, kas pavadīts ASV, Ainars Virga atgriezās Latvijā. Grupas plāni sniedzās līdz 2005.gadam, kad bija paredzēts svinēt grupas 30 gadu jubileju.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu