Latvija piemin bojā gājušos "Līvu" dalībniekus. (123)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgā, Līvu laukumā, joprojām deg svecītes un cilvēki turpina nolikt ziedus, pieminot traģiskajā autoavārijā bojā gājušos rokgrupas "Līvi" dalībniekus bundzinieku Daini Virgu un skaņu operatoru Juri Jakovļevu. Daudzi garāmgājēji piestāj uz brīdi, lai pieminētu aizsaulē aizgājušos mūziķus.

No svecītēm bijušajā strūklakā izveidots uzraksts "Līvi", arī ap strūklaku deg daudz mazu svecīšu. Līdzās tām nolikti bojā gājušā Daiņa Virgas attēli un arī kāds uzraksts - "Man tie allaž mīļi, dzīvi mīlošie "Līvi"". Godinot bojāgājušo "Līvu" dalībnieku Daiņa Virgas un Jura Jakovļeva piemiņu, Līvu laukumā Rīgā un Pablo bruģa laukumā Liepājā svētdienas vakarā bija pulcējušies vairāki simti grupas cienītāju. Pie strūklakas Līvu laukuma centrā bija novienots "Līvu" karogs ar visu grupas dalībnieku autogrāfiem, pie kura fani klusējot lika ziedus un svecītes. Lielākā daļa sanākušo bija klusi, un daudzi cilvēki raudāja. Vēl pirms plkst.21 Vecrīgas kafejnīcās skanēja skaļa mūzika, bet, sākoties piemiņas pasākumam, iestājās klusums. Bojā gājušo mūziķu piemiņa vakar godināta līdz pusnaktij. Arī Liepājā, Pablo bruģa laukumā bija pulcējušies simtiem dažādu paaudžu cilvēku. Laukumā bija iedegtas ļoti daudzas svecītes. Tāpat svecītes dega uz galdiņiem rokkafejnīcā. Laukumā atskaņoja "Līvu" dziesmas, daudziem acīs bija asaras. Kolēģus pieminēt bija ieradušies vairāki vietējie jaunie mūziķi, pašvaldības pārstāvji, kā arī "Līvu" veterāns Juris Pavītols. Piemiņas pasākumu apmeklēja arī bojāgājušā Daiņa Virgas meitas. Liepājas mēra palīgs Uldis Hmieļevskis pavēstīja, ka pašvaldība pirmdien lems par palīdzību bojāgājušo mūziķu ģimenēm. Jau vēstīts, ka ceļā no rokmūzikas veterānu koncerta Daugavpilī naktī uz svētdienu satiksmes negadījumā gājuši bojā divi "Līvu" dalībnieki - bundzinieks Dainis Virga un skaņu režisors Juris Jakovļevs. "Līvi" no koncerta braukuši grupas līdera Ainara Virgas mašīnā BMW. Negadījums pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ noticis plkst.23.40 uz Daugavpils - Rīgas šosejas. Notikušajā varētu būt vainojams kāds meža dzīvnieks, kas pēkšņi izskrējis uz ceļa. Automašīna iebraukusi pretējā joslā un apgāzusies, apmetot septiņus kūleņus. Grupas līderim Ainaram Virgam un solistam un basģitāristam Jānim Grodumam sniegta medicīniskā palīdzība un viņi jau ir ārā no slimnīcas. Abi avārijā guvuši smadzeņu satricinājumu. Liepājas grupa "Līvi" dibināta 1976.gadā un tiek uzskatīta par leģendārāko latviešu rokgrupu. Vēl šā gada pavasarī "Līvi" paziņoja par atkalapvienošanos, kad pēc pusotra gada, kas pavadīts ASV, atgriezās "Līvu" ilggadējais ģitārists, līderis un dziesmu autors Ainars Virga. Grupas plāni sniedzās līdz 2005.gadam, kad bija paredzēts svinēt grupas 30 gadu jubileju. Šis ir jau otrais gadījums, kad "Līvi" iekļūst traģiskā autokatastrofā. 1985.gadā autokatastrofā bojā gāja grupas idejiskais līderis un ievērojamā rokmūzikas autoritāte Ēriks Ķiģelis. Savukārt 2000.gada 16.maijā autokatastrofā smagi cieta cits kādreizējais "Līvu" dalībnieks Rodrigo Fomins. Uz šosejas Talsi-Stende-Kuldīga 25. kilometrā automašīna "Mercedes Benz 230", kuru vadīja Fomins, ietriecās baļķu vedējā.

Komentāri (123)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu