Mūziķi: notikušajā traģēdijā zaudēti labi draugi . (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonakt notikušajā autoavārijā, kurā bojā gāja grupas "Līvi" bundzinieks Dainis Virga un skaņu operators Juris Jakovļevs, zaudēti labi draugi un kolēģi, atzina aptaujātie mūziķi.

Jau ziņots, ka šonakt traģiskā avārijā ceļā no Daugavpils uz Rīgu iekļuva rokgrupa "Līvi"; bojā gāja grupas bundzinieks Dainis Virga un skaņu operators Jakovļevs. Savukārt grupas ģitārists Ainars Virga un basģitārists Jānis Grodums guvuši dažāda smaguma traumas. Mūziķis Igo Fomins aģentūrai LETA sacīja, ka viņš ir zaudējis divus draugus, ar kuriem kopā daudz muzicēts un sapņots, vēlāk sapņus īstenojot. Daini viņš pazinis no bērnības, kopā arī mācījušies vienā skolā. Fomins norādīja, ka aizgājēju paveiktais ir piemiņas vērts - Dainis veidojis "Līvu" mūziku un tās skanējumu, kas paticis klausītājiem, bet Jakovļevs visos "Līvu" koncertos radījis to grupas skaņu, kas aizrāvusi apmeklētājus. Viņaprāt, tieši mūzika ļaus bojā gājušos atcerēties. Arī cits liepājnieks, mūziķis Aivars Hermanis atzina, ka abus "Līvu" dalībniekus pazinis daudzus gadus. "Līvi" bijusi viena no nozīmīgākajām Latvijas rokenrola grupām. "Rokenrols ir nopietna lieta un ar to nevar nodarboties nenopietni. Gan Dainis, gan Juris piedalījās "mājas", ko sauc par rokenrolu, celtniecībā," sacīja mūziķis. Abi aizgājēji ir daudz paveikuši mūzikā, kas arī esot vislabākā piemiņa, sacīja Hermanis, piebilstot, ka "paliek jau arī gars". Notikušais ir izraisījis plašu rezonansi un ļoti daudzi cilvēki pauž līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem un draugiem interneta portālos. "Var tikai teikt, cik dzīve var būt netaisnīga. Tas nav zaudējums tikai "Līviem", bet visiem, kas ir bijuši kopā ar viņu mūziku visus šos gadus. Lai Dievs palīdz rast mierinājumu visai "Līvu" saimei!" komentārā "Delfi" norāda kāds portāla apmeklētājs zem segvārda "Viesis". Savukārt "dana" uzsver: "Izsaku visdziļāko līdzjūtību mūziķu ģimenēm! Taču, neskatoties uz to, mūsu sirdīs "Līvi" būs mūžam dzīvi!" Traģiskais notikums diskusijās tiek plaši apspriests, izsakot minējumus par notikušā apstākļiem, mūziķu personībām utt.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu