Tiesa Vācijā notiesā patvēruma meklētāju par 15 gadus vecas meitenes noduršanu (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Tiesa Vācijā piespriedusi astoņus gadus un sešus mēnešus ilgu cietumsodu patvēruma meklētājam par savas bijušās draudzenes noduršanu pagājušajā gadā neilgi pēc Ziemassvētkiem.

Tiesa Landavā, Vācijas dienvidos, notika aiz slēgtām durvīm, un sabiedrībai plašāka informācija netiek atklāta.

Zināms, ka nodurtā meitene bijusi 15 gadus veca, tātad nepilngadīga.

Apsūdzētais, kurš identificēts vienīgi kā Abduls D., domājams, ieradies Vācijā no Afganistānas.

Prokuratūra bija pieprasījusi tiesai piespriest apsūdzētajam desmit gadu cietumsodu, bet aizstāvības komanda - septiņus gadus un sešus mēnešus ilgu cietumsodu.

Apsūdzētais tiesā apgalvoja, ka ir 15 gadus vecs, bet ekspertu pierādījumi liecina, ka nozieguma pastrādāšanas brīdī viņš bija 17 līdz 20 gadus vecs.

Tiesa nolēma tiesāt Abdulu D. kā nepilngadīgo.

15 gadus vecā meitene tika nodurta 27.decembrī gaišā dienas laikā Kandelā, Vācijas dienvidrietumos. Nepilnas divas nedēļas pirms noduršanas viņa bija iesniegusi policijā sūdzību par savu bijušo draugu, apsūdzot viņu vardarbībā un iebiedēšanā. Divas dienas vēlāk atsevišķu sūdzību policijā pret apsūdzēto bija iesniedzis arī meitenes tēvs.

15 gadus vecās meitenes slepkavība no jauna aktualizēja Vācijā diskusijas par to, kā cīnīties ar noziegumiem, ko pastrādā imigranti, sevišķi personas, kas sniedz nepatiesu informāciju, lūdzot patvērumu Vācijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu