NHL vicečempions Šmits par aizliegto vielu lietošanu saņēmis diskvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Neits Šmits (pa kreisi)
Neits Šmits (pa kreisi) Foto: James Carey Lauder/REUTERS

Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas Stenlija kausa finālistes Vegasas "Golden Knights" aizsargs Neits Šmits par aizliegto vielu lietošanu saņēmis 20 spēļu diskvalifikāciju.

Šmitam ir atļauts piedalīties treniņnometnē, bet viņš nedrīkst doties laukumā pirmssezonas pārbaudes spēlēs. Laukumā viņš varēs atgriezties vien 18.novembrī.

"Golden Knights" savā paziņojumā uzsver, ka iebilst pret hokejistam piespriesto diskvalifikāciju.

"Esam pārliecināti, ka aizliegto vielu uzņemšana bija nejauša un neapzināta. Balstoties uz pārrunām ar Neitu, neatkarīgu ārstu analīzēm un visu iesaistīto pušu liecībām, uzskatām, ka Neits nevar izskaidrot, kādā veidā viela nonāca ķermenī. Neits ir godīgs cilvēks ar augstiem ētikas standartiem. Būsim kopā ar viņu šajā brīdī," teikts komandas paziņojumā.

Pats Šmits atzīmē, ka aizliegtās vielas koncentrācija bijusi tikpat liela, cik sāls šķipsna peldbaseinā.

"Savas karjeras laikā esmu pārbaudīts vairākas reizes, tajā skaitā divas iepriekšējā sezonā, un ne reizes man nebija pozitīvas analīzes. Biju šokā, uzzinot, ka manā ķermenī atrasts niecīgs daudzums aizliegtas vielas," NHL Spēlētāju asociācija (NHLPA) citē Šmits teikto.

Diskvalifikācijas laikā viņš atalgojumā varētu nesaņemt aptuveni pusmiljonu ASV dolāru.

Pašlaik 27 gadus vecais amerikāņu aizsargs aizvadītajā sezonā regulārā čempionāta 76 spēlēs guva piecus vārtus un veica 31 rezultatīvu piespēli, tikdams pie pozitīva lietderības koeficienta +19. Savukārt Stenlija kausa izcīņā viņam 20 spēlēs bija trīs vārti, četras piespēles un lietderības rādītājs +7.

Šmits NHL karjeras pirmās četras sezonas pārstāvēja Vašingtonas "Capitals" komandu, bet pirms gada pievienojās "Golden Knights" vienībai, kas savā NHL debijas sezonā aizkļuva līdz Stenlija kausa finālam, tajā atzīstot tieši galvaspilsētas kluba pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu