Gulbenes stadionā sāk veidot skeitparku. (7)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gulbenes stadionā jau nedēļu bērni un jaunieši var skeitot un braukt ar skrituļslidām pa rampu 1050 latu vērtībā, ko pilsētai uzdāvinājusi a/s "Latvijas finieris".

Gulbenes rajona Skolu valdes vadītāja Liāna Jansone BNS informēja, ka līdz ar to pašvaldība daļēji ir izpildījusi solīto par skeitparka izveidi pilsētā. Jansone klāstīja, ka pagaidām tikai centrālā rampa novietota Gulbenes stadionā asfaltētā laukumā, kura sakārtošanai pašvaldība izlietojusi 5000 latu. "Pēc Gulbenes jauniešu izstrādātā projekta paredzēts izvietot vairākus rīkus, tas ir dārgi. Jaunieši bija sagatavojuši lūguma vēstules vietējiem uzņēmējiem, un paši tās iznēsāja. Diemžēl atsaucība bija maza. Ir mums vēl apvienības "Latvijas Ceļš" dotie līdzekļi - 350 latu, arī uzņēmums "Rubate" solījis palīdzēt. Tā ka ir tomēr cerības vēl pilnveidot jauniešiem domāto ekstrēmā sporta vietu stadionā," sacīja Jansone. Viņa piebilda, ka nedaudz bažījas par skeitotāju drošību, taču pagaidām nekādu starpgadījumu neesot bijis. Būtiski arī, ka topošais skeitparks atrodas pilsētas stadionā un ir tā īpašums. Tātad darbinieki rūpējas par šo vietu. Stadionā ir arī pieejamas labierīcības un tālrunis, lai varētu piezvanīt, ja ir nepieciešama palīdzība. "Skeitparku pašvaldība vēlas tāpēc, lai bērniem un jauniešiem, kas interesējas par ekstrēmo sportu, būtu, kur pulcēties. Tas vajadzīgs, lai viņi neatrastos uz ielas starp mašīnām," teica Jansone. Gulbenes stadiona direktors Aivars Kočāns BNS informēja, ka bērnu un jauniešu interese par rampu esot liela. "Brauc, krīt, sasitas. Taču nekas briesmīgs nav noticis," viņš klāstīja. Kočāns piebilda, ka ir arī problēmas. Asfaltētais laukums ir nelīdzens un uz tā grūti novietot precīzi veidoto rampu tā, lai tā nekustētos. Otra problēma - bērni skeitojot teritoriju piemētā ar konfekšu papīriem. Kočāns gan piebilda, ka abas šīs problēmas ir laika un audzināšanas jautājums, ar tām varēšot tikt galā. Jau vēstīts, ka Gulbenes dome atbalstījusi Gulbenes ģimnāzistu iniciatīvu par skeitparka izveidi. Skolēni izstrādājuši projektu un aprēķinājuši izdevumu tāmi. 7000 latu vajadzīgi asfalta seguma izveidei un 2500 latu - konstrukcijām. Skeitparka izveidei dome izvēlējās savu pašvaldības iestādi - pilsētas stadionu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu