Ziemeļu tuneli nebūvēs. (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Daugavas Ziemeļu tuneļa būvei netiktu likti dažādi šķēršļi, jau šoruden varētu sākt izstrādāt tā projektu. Tā uzskata Rīgas vicemērs Aivars Kreituss. Tagad, iespējams, visu aizkavēs tiesas darbi. Vācijas uzņēmums “Obermayer Planen & Beraten”, kas uzvarējis konkursā par tuneļa būvniecības uzraudzību, apsver iespēju sūdzēt tiesā Iepirkumu uzraudzības biroju, jo birojs aizliedzis Rīgas domei ar konkursa uzvarētāju slēgt līgumu.

Nopietnas runas par to, ka Rīgai nepieciešams vēl vismaz viens Daugavas šķērsojums, sākās jau 1997. gadā. Pērn tika izsludināts konkurss par Ziemeļu šķērsojuma projektēšanu un būves uzraudzību. Tas beidzās janvāra beigās, un konkursā uzvarēja vācu kompānija “Obermayer Planen & Beraten”.

Konkursa rezultātus apstrīdēja SIA “Konsorts”. Tās prezidents Uldis Osis pauda viedokli, ka viņu piedāvājums nav bijis sliktāks, bet konkursa komisija nepelnīti piešķīrusi mazāku punktu skaitu. Uldis Osis neslēpj sarūgtinājumu par to, ka nav gūta uzvara, jo viņi būtu gatavi strādāt.

Savukārt Vācijas kompānijas pārstāvji uzsvēra, ka viņu piedāvātais projekts ir vislabākais, kaut arī ne vislētākais. Iepirkumu uzraudzības birojs aizliegumu Rīgas domei slēgt līgumu par tuneļa projektēšanu un uzraudzību pamato ar to, ka konkursa nolikumā ietvertais darba uzdevums nav bijis skaidrs un saprotams un turklāt vēlāk ticis paplašināts.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu