Hilarija Klintone dalās skaudrās atmiņās.

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien tirdzniecībā tiek laisti Ņujorkas senatores, bijušā ASV prezidenta Bila Klintona dzīvesbiedres Hilarijas Klintones memuāri “Dzīvā vēsture”. Grāmatā Hilarija Klintone atceras astoņus gadus, kas pavadīti Baltajā namā dzīvesbiedra prezidentūras laikā. Grāmatā cita starpā bijusī ASV pirmā lēdija atklāti stāsta arī par saviem pārdzīvojumiem, uzzinot par vīra mīlas dēku ar Baltā nama praktikanti Moniku Levinsku.

Memuāros Hilarija Klintone atklāj, ka sākotnēji Monikas Levinskas skandālu viņa uzskatījusi par safabricētu apmelošanas kampaņu, aiz kuras stāv Bila Klintona politiskie pretinieki. Arī dzīvesbiedrs kategoriski noliedza sakarus ar Moniku Levinsku.

Bils Klintons, ASV prezidents (26.01.1998.): “Es to atkārtoju vēlreiz – man nav bijušas seksuālas attiecības ar Moniku Levinsku.”

Report.: Tikai 1998.gada 15.augusta rītā – īsi pirms tiesas sēdes Bils Klintons atzinās, ka sešus mēnešus melojis sievai, Amerikai un visai pasaulei. Atceroties savas izjūtas, bijusī ASV pirmā lēdija raksta:

"Man sāka trūkt elpas. Cīnoties ar elpas trūkumu, es sāku raudāt un kliegt. Es biju saniknota, un ar katru mirkli manas dusmas pieņēmās spēkā. Viņš tikai stāvēja un atkārtoja: "Piedod. Man tik ļoti žēl. Es centos pasargāt tevi un Čelsiju." Bet es biju gatava apgriezt viņam sprandu.”

Hilarija Klintone – satriekta, salauzta un sašutusi – tikai pēc vairākiem mēnešiem sapratusi, ka spēj piedot un saglabāt ģimeni. Viņa atceras, ka uzreiz pēc skaļās tiesas sēdes Klintonu ģimene atpūtās kādā salā un vienīgais, kas ar prieku uzturējās blakus prezidentam, bija suns Badijs.

Grāmata "Dzīvā vēsture" iznāk tikai pirmdien, taču jau šobrīd tā ir otrā interneta grāmatnīcas "Amazon.com" bestselleru sarakstā. Speciālisti uzskata, ka ar šo grāmatu Hilarija Klintone tikai vairos savu popularitāti, kas noderēs, ja viņa nolems nākamgad kandidēt ASV prezidenta amatam.

Čaks Kankoni, “Washingtonian Magazine” redaktors: “Manuprāt, grāmata tapusi apzināti. Būdama senatore, viņa apzinās savu potenciālu.”

Report.: Hilarija Klintone par memuāriem saņēmusi 8 miljonus ASV dolāru, taču, kā atzīst autore, šī summa nespēs kompensēt pārciestās radošās mocības.

Hilarija Klintone: “Rakstīt šo grāmatu bija ļoti grūti. Es lasītājiem grubēju sniegt pēc iespējas plašāku ieskatu astoņos savas dzīves gados, kurus es kopā ar vīru pavadīju Baltajā namā. Tas bija interesants – gan prieka, gan sāpju pilns laiks.”

Report.: 552 lappušu biezās grāmatas cena ir 28 dolāri. Sākotnēji tā būs pieejama 16 pasaules valstīs, bet interesenti Latvijā to varēs iegādāties ar interneta starpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu