Gobzems atzīst publiskoto telefonsarunu autentiskumu (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems
Partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts, advokāts Aldis Gobzems atzīst, ka Latvijas Televīzijas raidījumā "De facto" publiskotie telefonsarunu fragmenti ar Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu ir ņemti no patiešām notikušām sarunām, izriet no viņa paustā sociālajā tīklā "Facebook" un aģentūrai LETA.

Gobzems sociālajā tīklā "Facebook" publicējis ierakstu, kurā cita starpā norādīja, ka "tās tiešām bija manas sarunas, diemžēl nenopublicētas pilnībā".

Gobzems aģentūrai LETA sacīja, ka "De Facto" dzirdētās sarunas esot samontētas no vairākām stundu garām sarunām, daļa no kurām notikusi vēl pirms Kaimiņa kļūšanas par Saeimas deputātu. Topošais politiķis lēsa, ka pilnā apjomā publicētas sarunas "celtu partijas reitingu par vismaz 20%".

Par sarunu publiskošanu Gobzems solīja vērsties tiesībsargājošās iestādēs.

LETA jau vēstīja, ka raidījuma "De facto" rīcībā nonākušas paša Kaimiņa ierakstītas telefonsarunas, kurās dzirdami viņa dialogi ar dažādām personām.

Kādā pirms četriem gadiem ierakstītā telefonsarunā Kaimiņš paudis Gobzemam savu nepatiku pret "nacionālajiem", ar kuriem toreiz sadarbību apsvērusi Kaimiņa pārstāvētā Latvijas Reģionu apvienība.

Taču Gobzems ieteicis Kaimiņam nesmādēt varas partijas: "Bet nav jau citi varianti. Vienīgais reālais variants ir draudzēties ar nacionālajiem un "Vienotību". Un vēl "zaļie zemnieki"."

Kaimiņš jautājis, kā gan viņš varētu "draudzēties" ar Lembergu, uz ko Gobzems atbildējis: "Koalīcijā ta jāiet. Tad jau nav jēgas, tev vajag tikt varā iekšā." Kaimiņš turpinājis, ka tādā gadījumā "zūd viss tas uzstādījums", bet Gobzems viņam oponējis: "Nepazūd nekāds uzstādījums. Es tev saku, tu vienkārši pakāsīsi visu labo, kas ir izdarīts. (..) Tev jāiemācās sastrādāties, arī ar blēžiem."

Uz to Kaimiņš Gobzemam atbildējis: "Vienīgais blēdis, ar ko es esmu sastrādājies, esi tu."

Kādā citā, dienu pirms vēlēšanām notikušā sarunā Gobzems nācis klajā ar atklāsmi, ka Kaimiņa elektorātam patiesībā nekādas pārmaiņas nav vajadzīgas: "Man arī likās, ka cilvēkiem baigi vajag izmaiņas. Nav tā. Tā visa ir ilūzija, nevajag viņiem neko. Viņiem vienīgais sestdien ir piedzerties un ka viņiem ir kotlete. Vairāk viņiem neko nevajag." Kaimiņš viņa teiktajam piekritis: "Tā ir taisnība. Kotlete un "aļķītis"."

Vairākas stundas garajās sarunās Kaimiņš ar Gobzemu pieskāries arī Gobzema politiskajai darbībai līdz kļūšanai par Kaimiņa sabiedroto.

Naktī pirms ekspolitiķa Aināra Šlesera iztaujāšanas raidījumā "Suņa būda" Gobzems Kaimiņam telefoniski atklājis, ka partiju "Vienoti Latvijai" (VL), kuras līderis dažus gadus bija Šlesers, "Saskaņas" pārstāvis Jānis Urbanovičs pirms tam piedāvājis vadīt Gobzemam. "De facto" šādu faktu apstiprināja arī Urbanovičs, skaidrojot, ka savulaik uzrunājis Gobzemu, lai palīdzētu saviem novadniekiem - Latgales jaunajiem censoņiem no VL.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu