Sāk darbus Loka maģistrālē Jelgavā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība

Septembrī sākta Loka maģistrāles rekonstrukcija. Šogad darbi notiks posmā no Kalnciema ceļa līdz Bērzu ceļam un posmā no Rubeņu ceļa līdz Jelgavas pilsētas administratīvajai robežai, kur jau no 3. septembra ir ierobežota satiksme. Projekta ietvaros paredzēts ne tikai atjaunot tranzītielu un izbūvēt četrus apļveida krustojumus, bet arī rekonstruēt inženierkomunikācijas, ielu apgaismojumu, rekonstruēt pārvadu pār dzelzceļu, izbūvēt gājēju un velo celiņus, automašīnu stāvvietas, atpūtas vietas ar soliņiem, velostatīviem, atkritumu urnām, atjaunot pieturvietas un pie pilsētas robežas izveidot atpūtas vietu ar karti tūristiem.

No 3. septembra posmā no Rubeņu ceļa līdz pilsētas administratīvajai robežai tiks sākta trases nospraušana un sagatavošana, kā arī rakšana, kuru ietvaros paredzēta lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve, elektroapgādes ārējo tīklu un ielu apgaismojuma izbūve, elektronisko sakaru tīklu izbūve un ielas konstruktīvās kārtas izbūve. Minēto darbu dēļ būvdarbu zonā tiks slēgta daļa brauktuves, divvirzienu satiksmes kustība tiks organizēta pa divām sašaurinātām joslām. Gājēju kustība tiks organizēta pa darbu zonai pretējās puses nomali. Esošo pieturu Ziediņu ceļā nodalīs no darbu zonas ar ceļa aprīkojumu, nodrošinot pasažieru drošu piekļūšanu pieturas platformai.

Loka maģistrāles posmā no Kalnciema ceļa līdz Bērzu ceļam būvdarbi paredzēti no 10. septembra, tāpat tiks veikta trases nospraušana un sagatavošana, pēc kuriem sāks lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūvi, ūdensvada tīklu un saimnieciskās kanalizācijas tīklu izbūvi. Paredzēta arī elektronisko sakaru, elektroapgādes ārējo tīklu un ielas apgaismojuma izbūve. Abos posmos sabiedriskā transporta maršruts paliks nemainīgs. Loka maģistrāles pārbūves laikā visām iebrauktuvēm tiks nodrošināta iebraukšana/izbraukšana.

Būvdarbu laikā transporta kustība tiks ierobežota. 

Jelgavas pilsētas pašvaldība, piesaistot ES finansējumu nacionālas nozīmes centru integrēšanai Eiropas vienotajā transporta tīklā (TEN-T), rekonstruēs Loka maģistrāli no Kalnciema ceļa līdz pilsētas administratīvajai robežai 4733 metru garumā. Jūlijā Jelgavas pilsētas dome un pilnsabiedrība “RERE vide – Hidrostatyba” noslēdza līgumu par Loka maģistrāles rekonstrukciju no Kalnciema ceļa līdz pilsētas administratīvajai robežai. Iela iekļaujas perspektīvajā Jelgavas pilsētas Ziemeļu apvedceļā, ko veido Loka maģistrāle, perspektīvais Ziemeļu šķērsojums (pāri Lielupei un Driksai) un Atmodas iela.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu