Jau piekto gadu Jelgavā norisināsies Inženieru dienas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai pievērstu bērnu un jauniešu, kā arī citu interesentu uzmanību tehniskiem sporta veidiem un stāstītu par inženierzinātņu nozīmi mūsu dzīvē un karjeras iespējām, Jelgavā, sporta un atpūtas kompleksā “Rullītis”, no 28. līdz 30. septembrim jau piekto gadu norisināsies Inženieru dienas.

Jelgavā jau ilgus gadus liela uzmanība tiek veltīta izglītībai, īpaši inženierzinātnēm, kas palīdz nodrošināt intelektuālo potenciālu. Pēdējās tendences rāda, ka interese pieaug, bet joprojām izglītības iestādēm trūkst jauniešu, kas nākotnē varētu strādāt ar inženierzinātnēm saistītiem uzņēmumiem. Mums ir nepieciešami atbildīgi, mērķtiecīgi, zinātkāri un tehniski domājoši jaunieši, kuri spēj pielāgoties un nodrošināt šo tehnoloģiju attīstību Latvijā. Pateicoties pievilcīgai videi, darbavietām, sakārtotai ikdienai un izglītībai visās vecuma grupās, tas ir izdarāms. Tieši tāpēc apmeklētājiem būs iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo – pašiem piedalīties tehniskos sporta veidos un apmeklēt atvērto durvju dienu inženierzinātnēs.

Ātruma un asu izjūtu cienītāji aicināti doties uz Inženieru dienām sporta un atpūtas kompleksā „Rullītis”, kur varēs piedalīties tehnisko sporta veidu disciplīnās: Igate lemans, Astarte Nafta supermoto, Isover PRO-KART čempionāta 5. posms, Auto Kada ātruma aplis, Latvenergo veiklības brauciens, Valtek dragreiss, Stokker Agritech skaņas turnīrs, Konekesko helo-velo, Hansa-Flex drifts, un šī gada jaunums – uzņēmēju velomobīļu turnīrs, kurā piedalīsies kā ražošanas, tā tehnikas tirgotāju uzņēmumi.

Savukārt potenciāliem audzēkņiem un darba ņēmējiem būs lieliska iespēja apmeklēt izglītības iestāžu un uzņēmēju stendus, kuros varēs gūt priekšstatu, kā apgūst un kā pielieto inženierzinātnes ikdienā katrs no stenda dalībniekiem, kā arī būs iespēja apmeklēt darba vakanču tirgu. Bez visa tā būs apskatāmi arī Elektrum un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta stendi, kuros apmeklētājiem tiks stāstīts un rādīts par drošību, lai izvairītos no nelaimes gadījumiem. Citiem vārdiem sakot, īstā vieta un laiks nākotnes profesijas izvēlei!

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu