Ar nākamo sezonu Vandornu "McLaren" komandā nomainīs 18 gadus vecais Noriss

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lendo Noriss
Lendo Noriss Foto: PA images/Scanpix

Ar nākamo sezonu beļģu pilotu Štofelu Vandornu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandā "McLaren" nomainīs 18 gadus vecais brits Lendo Noriss.

Noriss šobrīd ir "McLaren" testpilots un piedalās F-2 sacensībās. Vienošanās ar Norisu noslēgta uz vairākām sezonām.

"Viņš ir ātrs, veikli visu apgūst un ir apzinīgs savam vecumam. Redzam viņā potenciālu," teikts komandas paziņojumā.

Pērn Noriss kļuva par Eiropas F-3 čempionu, bet šogad ir vicelīderis F-2 seriālā.

"Mans sapnis ir piepildījies. Lai gan komandā esmu jau labu laiku, šis ir ļoti īpašs brīdis. Atlikušo sezonas daļu koncentrēšos F-2 sacensībām," pauž Noriss, kurš "McLaren" junioru programmā ir kopš pērnā gada janvāra.

Norisa komandas biedrs nākamajā sezonā būs spānis Karloss Sainss juniors, kurš aizvada savu ceturto F-1 sezonu, pārstāvot "Renault" vienību.

Viņš komandā nomainīs savu tautieti Fernando Alonso. Divkārtējais F-1 čempions Alonso pēc šīs sezonas grasās pamest prestižo seriālu.

"McLaren" komanda astoņas reizes triumfējusi Konstruktoru kausā un tai ir 12 pasaules čempiontituli, taču pēdējos gados vienība ir tālu no saviem labākajiem rezultātiem.

Alonso šobrīd kopvērtējumā ieņem 11.vietu, bet Vandorns ir piecas pozīcijas zemāk. Konstruktoru kausā "McLaren" vienība atrodama sestajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu