Samoilovs un Šmēdiņš saņem Pasaules tūres apbalvojumus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš saņēmuši individuālus apbalvojumus Pasaules tūrē.

Šveices pilsētā Lozannā pirmdien paziņoja Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) Pasaules tūres individuālo balvu laureātus.

Šmēdiņš atzīts par 2017./2018. gada sezonas labāko piespēlētāju jeb "cēlāju". Šādu balvu viņš izpelnījies otro reizi karjerā (iepriekš 2013. gadā).

Savukārt Samoilovs ticis pie citas atzinības - labākais "Sportiskais gars". Šo apbalvojumu 2013. gadā ieguva Šmēdiņš, bet Samoilovs pie individuālās atzinības ticis pirmo reizi.

Par sezonas labāko komandu atzīts Norvēģijas duets - Kristians Sērums un Annešs Mūls. 22 un 21 gadu vecie pludmales volejbolisti patlaban ir pasaules ranga līderi.

Jāpiebilst, ka Samoilovs/Šmēdiņš šobrīd pasaules rangā ierindojas 3. pozīcijā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ieņem 7. vietu.

Par aizvadītās sezonas labāko spēlētāju tika nosaukts Mūls, kuru atzina arī par labāko bloķētāju, labāko uzbrūkošo spēlētāju un progresējošāko sportistu. 

Sērums atzīts par sezonas labāko spēlētāju aizsardzībā. Viņš kopā ar Mūlu šosezon pārsteidza pasauli, rādot izcilu sniegumu - 41 uzvara 58 mačos.

Annešs Mūls un Kristians Sērums
Annešs Mūls un Kristians Sērums Foto: EPA/LETA

Savukārt Brazīlijas pludmales volejbolists Evandru Gonsalvešs Oliveira ceturto gadu pēc kārtas atzīts par labāko servētāju. 

Tikmēr cits brazīlietis Rikardu Santušs saņēmis apbalvojumu - "spēlētājs, kurš visvairāk iedvesmo". Viņam šosezon tikuši divi apbalvojumi - Santušs kopā ar Samoilovu atzīti par 2017./18. gada sezonas labāko "Sportisko garu".

43 gadus vecais Santušs iepriekš karjerā vairākkārt saņēmis individuālos apbalvojumus - izcilākais spēlētājs (2005., 2007.), labākais gremdētājs (2005.) un labākais spēlētājs uzbrukumā (2005., 2006., 2007.).

Aizvadītajā sezonā par labāko gremdētāju nosaukts Nīderlandes sportists Aleksandrs Broivers, šo atzinību izpelnoties otro gadu pēc kārtas.

Savukārt par sezonas labāko debitantu atzīts Krievijas pludmales volejbolists Igors Veličko, kurš kopā ar pārinieku Oļegu Stojanovski patlaban ieņem 8. vietu pasaules rangā.

FIVB individuālos apbalvojumus pasniedz kopš 2005. gada. Balsojumā par nominācijām piedalās spēlētāji, treneri, tiesneši un amatpersonas.

2013., 2015. un 2016. gadā Samoilova/Šmēdiņa duetu atzina par sezonas labāko komandu.

Šmēdiņš iepriekšējos gados vairākkārt saņēmis individuālās balvas: 

  • labākais gremdētājs (2013., 2014. gadā);
  • labākais spēlētājs uzbrukumā (2013., 2016.);
  • labākais cēlājs (2013.);
  • spēlētājs ar labāko "Sportisko garu" (2013.).

2009. gadā Ruslans Sorokins ieguva sezonas labākā debitanta balvu, bet 2012. gadā Mārtiņš Pļaviņš tika atzīts par sezonas labāko spēlētāju aizsardzībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu