Saldus tehnikumā apmācīs jaunos kiberdrošības speciālistus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
13. jūlijā kāda interneta vietne publicēja viltus ziņu par it kā sabrukušu lielveikalu Rīgā.
13. jūlijā kāda interneta vietne publicēja viltus ziņu par it kā sabrukušu lielveikalu Rīgā. Foto: Ekrānšāviņš

Šajā mācību gadā Saldus tehnikumā atklāta unikāla profesionālās izglītības programma, kurā tiks apmācīti jaunie kiberdrošības speciālisti. Programma ilgs četrus gadus, un tā ir izstrādāta sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, vēstī LNT ziņas. 

Kā informē raidījums, liels uzsvars šajā programmā tiks vērsts uz spējām pamanīt un apkarot viltus ziņas, viltus profilus, robotu veidotus un izplatītus komentārus, kā arī manipulēšanu ar sabiedrisko domu sociālajos tīklos. 

Šobrīd programmā uzņemti 19 jaunieši, kuru uzņemšana tika izvērtēta, balstoties uz pamatskolas eksāmenu rezultātiem un vidējo atzīmi. 

Saldus tehnikuma direktore Iveta Bērziņa saka: 

“Jauniešiem šīs intereses sākums ir bijusi bērnība, šī ir virtuālā paaudze, viņi jau iepriekš bija dzirdējuši par šo iespēju, kas bija pulciņa veidā, un varētu teikt, ka atnāca gatavi darīt kaut ko tādu, kas pie mums Latvijā ir nesen. Tā ir profesija, kuras vēl nav.

Programmas pasniedzējs Rihards Mhitarjans, norāda, ka viens no programmas uzsvariem ir iemācīt skolēniem kritiski domāt un izvērtēt informācijas patiesumu. 

Saldus tehnikums iecerējis veidot sadarbību ar kādu no Latvijas augstskolām, lai jaunie kiberdrošības speciālisti varētu pēc absolvēšanas turpināt izglītoties šajā jomā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu