Ceturtdaļa ļaužu labāk staigātu kaili nekā bez internetam pievienotas ierīces

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Sākot no palīdzības nokļūt no punkta A punktā B līdz ēdiena pasūtīšanai un saziņai ar draugiem, digitālā vide tagad ir tā iesakņojusies mūsu ikdienā, ka piekļuves trūkums internetam var būt liela problēma. Saskaņā ar Kaspersky Lab jauno pētījumu patiesībā ļaudis pašlaik ir tik ļoti atkarīgi no savienojamības, ka 23% labāk gribētu tikt pieķerti kaili sabiedriskā vietā nekā nepaņemt līdzi pievienoto ierīci, tāpēc ir svarīgāk nekā jebkad agrāk pienācīgi rūpēties par savām ierīcēm un nodrošināt stabilu savienojumu, lai kur mēs būtu un ko darītu.

Padomājiet par parastu savas dzīves dienu. Cik ļoti jūs esat atkarīgs no aktīva interneta savienojuma? Vai jums šķiet, ka jūs spētu pavadīt dienu vispār bez interneta? Ja atbilde ir nē, jūs neesat vienīgais. Pastāvīgs savienojums tagad ir būtiski svarīgs daudziem lietotājiem, it īpaši tiem, kas ir ceļā. Piemēram, vairāk nekā piektdaļa (22%) nesenās aptaujas respondentu apgalvoja, ka pievienojums viņiem ir tikpat svarīgs kā vienkārša piekļuve pārtikai, ūdenim un pajumtei.

Mūsu atkarība no ierīcēm un to nodrošinātajiem sakariem tagad ir tik liela, ka viedtālruņa vai planšetdatora zaudējums var būt nepatīkamāks par daudzām citām apbēdinošām situācijām. Gandrīz visi respondenti (90%) sacīja, ka izjustu stresu, ja nozaudētu ierīci vai tā tiktu nozagta, kas ir vairāk nekā stresotu par nokavētu vilcienu/lidmašīnu (88%), vieglu autoavāriju (88%) vai saslimšanu (80%).

Turklāt ļaudis ir gatavi piedzīvot neērtības vai pat personisku kaitējumu, lai tikai nezaudētu sakarus. Piemēram, 26% ir skatījušies tālruņa ekrānā, šķērsojot ielu, un 21% — staigājot pa nepazīstamu/bīstamu apvidu. Piedevām piektdaļa dalībnieku sacīja, ka bez pievienotās ierīces jūtas kaili. Šo fenomenu Kaspersky Lab papildus pētīja nesenā eksperimentā (skatīt video): lūdza, lai bezpalīdzīgs un kails brīvprātīgais svešā pilsētā bez tālruņa un visām tā sniegtajām priekšrocībām mēģina atrast savu apģērbu. Gan mūsu pētījums, gan šis sociālais eksperiments apliecināja, ka būt bez sakaru ierīces ir līdzīgi kā būt kailam.

Patērētājiem ir iespēja panākt šo līdzsvaru. Kaspersky Security Cloud spēj pielāgoties ļaužu savienojamības vajadzībām un ietver vairākas funkcijas, kas Mac, Windows, iOS un Android lietotājiem palīdz dzīvot digitālo dzīvi bez riska zaudēt savienojumu, kad tas ir vajadzīgs visvairāk.

  • Kad nevarat atļauties, ka dators jūs pieviļ, cietā diska veselības uzraudzība prognozē un izseko kļūdas datora cietajā diskā.
  • Ja ierīce ir nozaudēta vai nozagta, pretzagļu funkcija palīdzēs noteikt Android ierīces atrašanās vietu un atgūt ierīci, piemēram, ieslēdzot trauksmes signālu, bloķējot un atrodot ierīci un pat nofotografējot personu, kas lieto ierīci.
  • Ja savienojamību nodrošina publiskais Wi-Fi, drošais savienojums ļauj aizsargāt informāciju, šifrējot visu jūsu datplūsmu, lai neviens cits nevarētu pārtvert un ļaunprātīgi izmantot šos datus.
  • Ja baidāties, ka izlādēsies akumulators, ierīces enerģijas patēriņš norāda, cik daudz enerģijas atlicis Android ierīcē un cik daudz laika ir jūsu rīcībā, pirms tā beigsies.
  • Ja bērni atrodas ārpus mājām un vēlaties uzturēt sakarus ar viņiem, Kaspersky Safe Kids jaunā funkcija — akumulatora trakeris — informē vecākus, ja bērnu mobilajās ierīcēs ir zems akumulatora enerģijas līmenis.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu