Pavaroti un draugi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krējumā stāsts par maestro. Mēs visi labi zinām, ka mums Latvijā tas ir komponists Raimonds Pauls, bet pasaulē ir kāds cits maestro - Lučāno Pavaroti, un viņu šādi uzrunā gan Laiza Minelli, gan U2 līderis Bono un citi viņa draugi mūziķi. KrējumSvētku karaļi – Pavaroti un draugi no koncerta Modenā.

Vairāk nekā 20 000 cilvēku pagājušajā nedēļā klātienē vēroja itāļu tenora Pavaroti un viņa draugu rokmūziķu labdarības koncertu Irākas karā cietušajiem bērniem. Kopā ar operas maestro muzicēja Bono, Ēriks Kleptons, Andrē Bočelli, Rikijs Mārtins, "Deep Purple" un citi. Ikgadējie koncerti ir aizkustinošs notikums visiem, kas tajos iesaistīti.

Bono, U2: “Es uzaugu, klausoties Pavaroti, klausoties operu. Mans tēvs bija parasts Dublinas strādnieks, bet viņš domāja tikai par operu. Es kliedzu, lai tēvs griež to klusāk, jo opera man bija kā smagais metāls. Taču tā palikusi man kaut kur asinīs. Un kaut kādā dīvainā veidā arī U2 ir opera. Ļoti emocionāla mūzika. Tāpēc man vienmēr ir prieks to dziedāt...”

Jans Gilans & Džons Lords, "Deep Purple": “Darbs kopā ar maestro ir kaut kas pilnīgi neticams. Viņš ir ārkārtīgi dāsns puisis. Viņš ļauj citiem arī gozēties uzmanības centrā. Ja viss tiek darīts īstajā garā, tad viss arī izdodas. - Tas viss ir tikai rokenrols. Tikai divsimt gadu vecs.”

Koncerta emocionālākais brīdis bija Bono veltījuma dziesma Pavaroti draudzenei Nikoletai Mantovani un pāragri mirušajam bērniņam un aktrises un dziedātājas Laizas Minelli uzruna no slimnīcas, jo viņa dienu pirms koncerta viesnīcā bija paklupusi uz trepēm un lauzusi kāju.

Laiza Minelli, aktrise: “Es esmu slimnīcā. Bet mēs visi jūs mīlam un mēs ļoti vēlētos, kaut būtu tur, kopā ar jums. Es to ļoti vēlētos, labāk nekā atrasties šeit. Bono, tu biji brīnišķīgs, un Lučāno, ak dievs, tu, kā parasti esi sarīkojis tik īpašu vakaru, tik lielisku bērniem. Es neparko pasaulē negribētu palaist to garām, pat tad, ja man tāpēc jāatrodas slimnīcā.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu