Rudenī būs skatāmas divas jaunas latviešu filmas.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rudenī gaidāmas divu jaunu latviešu filmu pirmizrādes, no kurām viena taps pēc Laura Gundara, bet otra pēc Mihaila Zadornova lugas motīviem.

Komēdijas "Tiritomba jeb Zelta zivtiņa", kuras personāži meklē savu dzīves ideālu, savu zelta zivtiņu, filmēšana sāksies pirmdien, bet pirmizrāde paredzēta jau novembrī, pastāstīja filmas producente Anna Putniņa. "Būtiska šī gaišā un komiskā stāsta iezīme ir mūsdienu Latvijas vide, kurā sadzīvo dažādu tautību un uzskatu cilvēki," norāda Putniņa. Galvenajās lomās jaunajā filmā būs Nacionālā teātra aktrise Līga Liepiņa un Rīgas Krievu drāmas teātra zvaigzne Jakovs Rafalsons, kuriem līdzās spēlēs arī Putniņa un Leons Leščinskis. Filmas režisors ir gada labākā TV režisora titula ieguvējs par filmu "Rīgas gambīts" Armands Zvirbulis, operators - Andrejs Verhoustinskis, mākslinieks - Mārtiņš Kalseris. "Tiritombu jeb Zelta zivtiņu" producē "Teātris TT" sadarbībā ar Latvijas Televīziju, turklāt tās filmēšanā izmantos moderno Eirovīzijas festivālam iegādāto tehniku. Finansiāli filmu pabalstījis Latvijas Kultūrkapitāla fonds. Otru jauno filmu sākusi veidot "Platforma Filma", kura uzņem filmas pēc Latvijas vai Latvijā dzimušu un augušu dramaturgu lugu motīviem. Šoreiz izvēlēta Zadornova luga "Pērku jūsu vīru", bet filmas nosaukums varētu būt atšķirīgs, BNS pastāstīja producente Guna Stahovska. Filmā būs redzami Zane Daudziņa, Aīda Ozoliņa, Jānis Jarāns un Mārtiņš Vilsons. "Filma ir par to, ka divdesmitajā kāzu jubilejā pie sievas ierodas jauna meitene ar piedāvājumu pirkt viņas vīru. Bet vīrs? Ar kuru kopā paliks viņš?" stāstot par filmu, norāda Stahovska. Šī filma ir arī debija aktierfilmas jomā diviem no radošās grupas, proti, tās režisors ir ilggadējais animācijas filmu "Avārijas brigāde" veidotājs Jānis Cimmermanis. Pirmais spēlfilmas projekts tas ir arī operatoru jaunākās paaudzes pārstāvei Līgai Piparei. Filmas pirmizrāde paredzēta septembrī. Stahovska piebilda, ka šajā gadā iecerēts veidot vēl divas filmas, par kurām tuvāk gan viņa stāstīt nevēlējās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu