Krištopans šokēts par viņa vainošanu slepenas informācijas izpaušanā. (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Vilis Krištopans (ZZS) ir šokēts par izskanējušajām ziņām par viņa saistību ar pagājušajā nedēļā Nacionālajā drošības padomē (NDP) runātā izpaušanu un apņēmies vērsties pie premjera un Satversmes aizsardzība biroja direktora (SAB), lūdzot noskaidrot, kā valstiski slepenā informācija nonākusi atklātībā.

Krištopans sacīja, ka jau trešdien Ministru prezidentam Einaram Repšem un SAB vadītājam Jānim Kažociņam nosūtīs vēstuli ar lūgumu izskaidrot, "kā pusei Rīgas, tajā skaitā virknei politiķu un žurnālistu, jau vairākas dienas pirms Nacionālās drošības padomes sēdes bijis zināms, par ko tajā runā". Viņš arī pauda pārliecību, ka "viss šis skandāls ir mēģinājums iesaistīt Valsts prezidenti un citas augstākās amatpersonas "Šlesera un Lemberga konfliktā"". Krištopans par pilnīgu absurdu nodēvēja Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" izskanējušo informāciju, ka tieši viņš izpaudis slepeno informāciju. "Jau svētdien Jūlijs Krūmiņš man zvanīja un teica, ka NDP sēdē šis jautājums tiks pacelts.. Es, protams, par to neko nezināju, taču trešdien pārliecinājos, ka viņš ir gaišreģis," ar ironiju sacīja deputāts. Viņš arī uzsvēra, ka LNT raidījuma "Nedēļa" vadītājs Egils Zariņš viņam lūdzis interviju saistībā ar "Krājbankas" privatizācijas lietām, taču viņš ir atteicies par to runāt un nav atbildējis arī uz citiem raidījuma "Nedēļa" uzdotajiem jautājumiem. Krištopans pauda pārliecību, ka informācija par viņa saistību ar slepeno ziņu izpaušanu parādījusies tāpēc, lai "iesaistītu ekonomisko grupējumu cīņā", no kuras viņš apzināti cenšas izvairīties. Viņš izteica pārliecību, ka "atsevišķi politiķi paši nopludina informāciju, jo tas viņiem ir izdevīgi, un pēc tam apzināti vaino citus, lai šo situāciju padarītu vēl skandalozāku". "Tas ir vecais princips - nozagt maciņu un kliegt: "Ķeriet zagli!"" sacīja Krištopans. Viņš arī uzsvēra, ka "Krājbankas" privatizācijas jautājums nekādā gadījumā nav uzskatāms par nacionālo drošību skarošu. Asi uz Krištopana teikto reaģēja Nacionālās drošības padomes loceklis un Latvijas Pirmās partijas (LPP) Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Arnolds Laksa. "Ko tas Vilis Krištopans, atvainojiet, var muldēt! Tas, ka viņš nevar muti turēt, visiem sen ir zināms. Arī par viņa saistību ar Jūliju Krūmiņu visiem ir zināms, un to viņš arī nenoliedz," sacīja Laksa. Savukārt par Krištopana teikto, ka visizdevīgāk informāciju noplūdināt par NDP sēdē runāto bija tieši LPP interesēs, Laksa atzina, ka Krištopana izteikumos nav jāmeklē loģika. "Viņš taču no sākuma saka un pēc tam domā," viņš pauda. Laksa arī norādīja, ka joprojām ir pārliecināts par Krištopana vainu informācijas noplūdināšanā. "Nevar apgalvot, ka arī vēl kāds cits nav palaidis muti, taču pēc redzētā sižeta Latvijas Televīzijā, kurā Jūlijs Krūmiņš atstāstīja Krištopana teikto, nemaz nebiju pārsteigts par redzēto, un kāpēc lai Krūmiņš melotu," sacīja Laksa.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu