Sevastova uzvar čempioni Stīvensu un tiek pie vēsturiska panākuma (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AP/LETA

Anastasija Sevastova otrdien Ņujorkā pārspēja amerikānieti Sloeinu Stīvensu, iekļūstot ASV atklātā tenisa čempionāta ("US Open") pusfinālā. Latvijas tenisiste "Grand Slam" sērijas turnīra pusfinālu sasniegusi pirmo reizi karjerā.

Sevastova pagājušā gada "US Open" čempioni sagrāva ar rezultātu 6-2, 6-3, revanšējoties viņai par pērn šī turnīra ceturtdaļfinālā piedzīvoto zaudējumu.

Latvijas tenisiste, kura pasaules rangā ir 18.vietā, bet turnīrā izlikta ar 19.numuru, uzvarēja šī brīža planētas trešo raketi.

Līdz šim tieši ASV atklātais čempionāts bijis Sevastovai veiksmīgākais, jo viņa iepriekšējos divos gados tika līdz tā ceturtdaļfinālam, bet tagad liepājniece ir spērusi vēl soli tālāk.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova ir nopelnījusi 780 WTA ranga punktus un 925 tūkstošus ASV dolāru naudas balvu.

Latvijas tenisiste pusfinālā tiksies ar planētas 8. raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas vai slaveno amerikānieti Serēnu Viljamsu, kura WTA rangā ieņem 26.vietu un turnīrā izlikta ar 17.numuru.

Sevastova teicami sāka spēli, jo viņa pirmā seta ceturtajā geimā izmantoja breika iespēju, pēc tam panākot 4-1 savā labā, to pašu izdarot arī seta astotajā geimā.

Tiesa, Sevastova šajā setā atspēlēja arī septiņas pretinieces breikbumbas.

Lielisks bija arī otrā seta sākums, kurā Sevastova otrajā geimā trešo reizi mačā guva punktu Stīvensas servē, panākot 2-0. Amerikāniete gan nepadevās un breiku atspēlēja, taču Sevastova bija vēl labāka, ceturtajā geimā atkal nobreikojot pretinieci, pēc tam izvirzoties vadībā ar 4-1. Beigas gan bija ļoti sīvas, jo Stīvensa breiku atspēlēja, bet astotajā geimā Sevastova atkal panāca pārsvaru, pēc tam nākamajā geimā spēlei ar trešo mačbumbu pieliekot punktu.

 

Abām tenisistēm šī bija ceturtā savstarpējā spēle karjerā, pirmos divus mačus aizvadot pērn. Līdz šim Stīvensa bija uzvarējusi divos no trijiem dueļiem, bet tagad bilance ir 2-2.

Pagājušajā gadā arī ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā sīvā cīņā ar 6-3, 3-6, 7-6 (7:4) uzvarēja Stīvensa, vēlāk arī triumfējot šajā turnīrā, kamēr sezonas noslēgumā "WTA Elite Trophy" turnīrā Sevastova revanšējās ar rezultātu 7-5, 6-3. Savukārt šī gada Monreālas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā Sevastova ar 2-6, 2-6 atzina amerikānietes pārākumu.

Šī gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā Sevastova ar 6-2, 2-6, 6-3 apspēlēja horvātieti Donnu Vekiču, kura WTA rangā ieņem 41.pozīciju, bet otrajā ar 6-3, 6-1 pārspēja talantīgo mājinieci Klēru Liu, kura ir planētas 158.rakete, bet šajā turnīrā startēja ar īpašo ielūgumu jeb "wild card". Trešajā kārtā Sevastova ar 4-6, 6-1, 6-2 pārspēja Krievijas sportisti Jekaterinu Makarovu, kura rangā ir 45.vietā, bet astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 1-6, 6-0 uzveica pasaules rangā septītajā vietā esošo ukrainieti Jeļinu Svitoļinu.

Savukārt Stīvensa astotdaļfināla mačā ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Beļģijas tenisisti Elisu Mertensu, kura rangā ir 15.vietā. Līdz ceturtdaļfinālam Stīvensa bija tikusi gana pārliecinoši, četros mačos zaudējot tikai vienā setā.

Šosezon Stīvensa ir izcīnījusi vienu WTA turnīru uzvarētājas titulu, martā triumfējot Maiami "Premier" sērijas turnīrā un izšķirošajā spēlē pārspējot Latvijas dāmu tenisa ranga līderi Aļonu Ostapenko. Tāpat viņa aizvadīja lielisku Francijas atklāto čempionātu, kur aizkļuva līdz finālam, tomēr izšķirošajā mačā zaudēja ranga līderei Simonai Halepai no Rumānijas. Pēc tam Stīvensa tika līdz finālam arī Monreālā, tomēr arī šajā turnīrā piedzīvoja zaudējumu noslēdzošajā spēlē.

Pasaules ranga trešā vieta ir Stīvensas rekords. Pagājušo sezonu viņa noslēdza ranga 12.vietā, bet šogad ielauzās un nostiprinājās labāko desmitniekā.

Karjeras laikā Stīvensa izcīnījusi sešus WTA turnīru uzvarētājas titulus, kā jau minēts lielāko panākumu gūstot pērn Ņujorkā.

Savukārt Sevastova šosezon tikusi pie viena WTA titula, jo jūlijā viņa bija labākā sacensībās Bukarestē, iegūstot karjerā trešo pasaules tūres trofeju. Tāpat viņa jūnijā spēlēja finālā Maljorkā, kur pērn izcīnīja titulu.

Šosezon Latvijas tenisiste izcīnījusi 34 uzvaras un cietusi 15 zaudējumus.

Sevastova ceturtdaļdinālu sasniegusi arī dubultspēlēs, jo duetā ar Krievijas sportisti Anastasiju Pavļučenkovu trešās kārtas cīņā ar 6-4, 6-3 pārspēja ASV duetu Kristīnu Makheilu un Karolīnu Dolehaidi.

Savukārt Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko šī paša turnīra trešās kārtas mačā ar rezultātu 3-6, 2-6 piekāpās slavenajai Krievijas tenisistei Marijai Šarapovai. Ostapenko WTA rangā ieņem desmito vietu un ar tādu pašu numuru bija izlikta arī turnīrā, kamēr Šarapova ir pasaules ranga 22.vietas īpašniece.

Ostapenko piedalījās arī dubultspēļu turnīrā, taču piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Savukārt Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis cieta zaudējumu šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā un nekvalificējās pamatturnīram.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9.septembrim.

Anastasija Sevastova - Sloeina Stīvensa 6-2, 6-3

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu