Pētījums: Katrs ceturtais iedzīvotājs nobažījies par vecāku uzvedību sociālajos tīklos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Katrs ceturtais iedzīvotājs ir nobažījies, ka vecāki sociālajos tīklos viņu varētu nostādīt neērtā situācijā, liecina mobilo sakaru operatora "Tele2" un pētījumu aģentūras "Norstat" pētījums.

Vienlaikus gandrīz 80% priecājas, ka viņu vecāki lieto sociālos medijus.

Pētījuma dati atklāj, ka piektdaļa aptaujāto ir bijuši liecinieki situācijai, kurā sociālajos tīklos kādu viņam zināmu cilvēku vecāki vai vecvecāki nostādījuši neērtā situācijā. Katrs desmitais atzinis, ka tas noticis ar viņu pašu.

Vairāk nekā puse jeb 60% respondentu atzīst, ka nav vecākiem skaidrojuši sociālo tīklu uzvedības etiķeti, bet katrs otrais vecāks norādījis, ka nav to lūguši.

"Tele2" Komercdepartamenta direktors Raivo Rosts sacīja, ka patlaban pasaulē dažādu paaudžu satikšanās sociālajos tīklos radījusi sava veida laikmeta spriedzi un aktualizējusi jautājumus par savstarpējās komunikācijas kultūru. "Mūsu bērni priecājas par vecāku klātbūtni sociālajos medijos un ir gatavi skaidrot to lietošanas kultūru, nereti gan norādot - viņi nezina, kā vislabāk to darīt," norādīja Rosts.

Viņš papildināja, ka 42% respondentu, skaidrojot vecākiem sociālo tīklu kultūru, ir pacietīgi.

Aptauja veikta sadarbībā ar "Norstat Latvija" laika posmā no 21. līdz 24. augustam, aptaujājot 1016 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Izlase veikta, nodrošinot reprezentativitāti pēc dzimuma, vecuma, reģiona un tautības.

Jau ziņots, ka "Tele2" pagājušajā gadā strādāja ar 125,208 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,6% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieaugusi par 79%, sasniedzot 28,693 miljonus eiro.

Latvijas "Tele2" ietilpst Zviedrijas "Tele2" koncernā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu