Nosaukts Somijas hokeja izlases sastāvs dalībai PČ.

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somijas valstsvienības, kas ir pasaules čempionāta augstākajā divīzijā mājiniece, galvenais treneris Hannu Āravirta nosaucis tos spēlētājus, kuri turnīrā dosies laukumā izlases sastāvā.

Starp pieteiktajiem hokejistiem ir arī pazīstamie Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus pārstāvošie Saku Koivu (Monreālas "Canadiens") un Tēmu Selanē (Sanhosē "Sharks"). Diemžēl izlasē nespēlēs Somijas veterāns Raimo Helminens, kurš valstsvienībai bija palīdzējis sešās olimpiskās spēlēs. Kopumā viņš Somijas izlasē ir aizvadījis 325 spēles. Pasaules čempionāts augstākajā divīzijā, kurā piedalīsies arī Latvijas izlase, sāksies jau šosestdien, 26.aprīlī, un notiks Somijas pilsētās Helsinkos, Turku un Tamperē. Apakšgrupu turnīrā Latvija tiksies ar Kanādu, Zviedriju un Baltkrieviju, kura šogad izcīnīja tiesības spēlēt augstākajā divīzijā. Sacensību otrajā kārtā iekļūs apakšgrupas trīs labākās vienības, bet ceturtās vietas īpašniece cīnīsies par palikšanu augstākajā divīzijā. Somijas izlases sastāvs: vārtsargi - Jani Hurme, Kari Lehtonens, Pasi Nurminens; aizsargi - Marko Kiprusofs, Toni Lidmans, Janne Ninimā, Peteri Nummelins, Kimmo Timonens, Ossi Vānanens; uzbrucēji - Mikko Eloranta, Niklass Hagmans, Olli Jokinens, Tomi Kallio, Saku Koivu, Anti Mietinens, Ville Peltonens, Lasse Pirjeta, Esa Pirness, Kimo Rintanens, Tommi Santala, Tēmu Selane, Tonijs Virta, Juha Ilonens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu