Vācijas jātnieku sporta sabiedrību satricinājis seksa skandāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jāšanas sports (ilustratīvs attēls)
Jāšanas sports (ilustratīvs attēls) Foto: AFP/LETA

Vācijas jātnieku sporta sabiedrību satricinājis seksa skandāls, kurā vairāki gados jauni vīrieši tiek turēti aizdomās par uzmākšanos komandas biedrenēm.

Vācijas pilsētas Koblencas tiesā sākta tiesvedība pret vārdā nenosauktiem Vācijas izlases gados jauniem jātniekiem, kuri piedzirdījuši savas kolēģes, bet pēc tam viņas seksuāli izmantojuši.

Izmeklēšanas centrā ir kāds 20 gadus vecs jātnieks, kurš bijis iniciators šīm rīcībām. Viņam izvirzītas apsūdzības par seksuālu uzmākšanos dažādās sacensībās, prokuratūrai norādot, ka šie pārkāpumi nav bijuši individuāli, bet ar līdzdalībniekiem.

Tikmēr žurnāls "Der Spiegel" ziņo, ka šādi gadījumi bijuši regulāri, puišiem piedzirdot savas kolēģes, lai pēc tam stātos intīmos sakaros. Tiek ziņots, ka Vācijas izlasē šāds gadījums noticis arī Eiropas čempionāta laikā Slovākijā.

Vācijas Jātnieku federācija (FN) apstiprinājusi, ka tā uz 18 mēnešiem diskvalificējusi kādu 18 gadus vecu jātnieku, kurš arī piedalījies šajos pārkāpumos.

"Ir grupa sportistu, kuru rīcība, jo īpaši kopā ar alkohola lietošanu, ir krasi nosodāma," teikts FN paziņojumā. "Federācija ir informēta par notikušo, taču tā bija noteikta cilvēku grupa."

Tikmēr Vācijas jātnieku sporta leģenda Ludgers Bērbaums, kurš ir četrkārtējs olimpiskai čempions, norādījis, ka par šādiem notikumiem federācijai ir jāuzņemas atbildība.

"Pārāk ilgi ir bijušas pievērtas acis. Treneriem un arī sportistu vecākiem, kuri bijuši federācijā algoti darbinieki, kā arī pašai federācijai, ir jāuzņemas atbildība par notikušo," izteicies Bērbaums, kurš norādījis, ka vainīgie ir jāizslēdz no izlases.

Šomēnes ASV norisināsies pasaules čempionāts jātnieku sportā. Vācijas izlase tiek uzskatīta par vienu no lielvalstīm šajā sporta veidā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu