Aptauja: Igaunijā mazinās atbalsts vērienīgajam "Rail Baltica" projektam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Balons ar "Rail Baltica" uzrakstu.
Balons ar "Rail Baltica" uzrakstu. Foto: Ieva Lūka/LETA

​Sabiedrības atbalsts projektam "Rail Baltica" Igaunijā krītas, liecina sabiedriskās domas aptauja, ko augustā veicis Sabiedrības pētījumu institūts.

44% aptaujāto šai pētījumā norādījuši, ka projektu atbalsta, bet 43% - ka neatbalsta, tai skaitā 14% "pilnīgi noteikti atbalsta" un 23% "pilnīgi noteikti neatbalsta".

Pētījuma dati salīdzināti ar triju iepriekšējo šim jautājumam veltīto aptauju rezultātiem. Pērn iedzīvotāju attieksmi pret "Rail Baltica" noskaidrojusi socioloģisko pētījumu kompānija "Faktum & Ariko", bet šogad divas aptaujas februārī un augustā veikusi kompānija "Turu-uuringute".

"Faktum & Ariko" veiktajā aptaujā "Rail Baltic" atbalstītāju īpatsvars vēl sasniedza 58%, pirmajā "Turu-uuringute" aptaujā - 52%, bet otrajā šīs pašas kompānijas aptaujā projekta atbalstītāju un pretinieku skaits jau bija izlīdzinājies.

Jaunākā Sabiedrības pētījumu institūta aptauja, kurā laikā no 8. līdz 26.augustam uzklausīti 1005 Igaunijas iedzīvotāji, turklāt liecina, ka atbalsts projektam "Rail Baltica" ir lielāks cittautiešu vidū. Labvēlīgi pret to noskaņoti tikai 38% igauņu, bet nelabvēlīgi - 50%, savukārt cittautiešu vidū projekta atbalstītāju ir 50% un pretinieku - tikai 29%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu