Latvijas izlasei pievienojušies Vecvagars un Gromovs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Vecvagars
Kaspars Vecvagars Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas basketbola izlasei, kura gatavojas Pasaules kausa otrā posma kvalifikācijas spēlēm, otrdien treniņos pievienojās saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars un centra spēlētājs Iļja Gromovs.

Latvijas izlase pārbaudes spēlē piektdien viesos Espo pilsētā ar 73:80 zaudēja Somijas izlasei, ar kuru vēl viens pārbaudes mačs piektdien tiks aizvadīts Rīgā.

Latvijas izlase pēc atgriešanās mājās atsākusi treniņus, otrdien komandai pievienojoties Vecvagaram un Gromovam, kuri savainojumu dēļ nepiedalījās piektdienas mačā.

Tāpat Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Riharda Lomaža Espo sasistais plecs jūtas aizvien labāk, tomēr rehabilitācija netiek sasteigta un komandas ierindā aizsargs atgriezīsies nedēļas nogalē. Mikrotraumas dēļ atslodze dota Andrejam Gražulim, kurš gan ierindā varētu atgriezties trešdien, bet ceturtdien komandai pievienosies Jānis Strēlnieks un Jānis Timma.

"Gatavojamies pēc plāna, ko mazliet koriģē spēlētāju veselības stāvoklis un jaunu spēlētāju pievienošanās. Pirmā spēle Espo iezīmēja mūsu problēmas, kuru novēršanai pievēršam lielāku uzmanību. Ceru, ka efekts būs redzams jau piektdien atbildes spēlē ar Somiju," LBS citē izlases galveno treneri Arni Vecvagaru.

"Ir idejas par sastāvu, kas dosies laukumā piektdien "Arēnā Rīga" un svētdien Viļņā [pārbaudes spēlē pret Lietuvu], bet galīgo lēmumu pieņemsim īsi pirms spēlēm. Vienlaikus paturam redzes lokā Slovēnijas izlasi. Ir informācija par spēlētājiem un viņu meistarības plusiem un mīnusiem, bet kopējo iespaidu bagātinās informācija par divām slovēņu pārbaudes spēlēm ar Horvātijas izlasi," norādīja treneris.

Latvijas izlasei šajā sasaukumā jāiztiek bez Anžeja Pasečņika, Žaņa Peinera, Daira Bertāna un Rolanda Šmita. Tāpat jau iepriekš bija zināms, ka komandā nebūs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis, kā arī kandidātu sarakstā nav šogad NBA draftētā Rodiona Kuruca. No savainojuma pašlaik turpina atlabt arī "VEF Rīga" uzbrucējs Mareks Mejeris.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar četriem panākumiem seko Turcija un Latvija. Melnkalnei un Ukrainai ir trīs uzvaras, kamēr Slovēnijai ir divi panākumi.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, bet otrajā posmā gaidāmas cīņas pret Spāniju, Melnkalni un Slovēniju.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu