Saņemts oficiāls iesniegums par Latvijas pilsonības piešķiršanu Ostleram . (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) saņēmusi oficiālu basketbola kluba "Skonto" iesniegumu par Latvijas pilsonības piešķiršanu amerikāņu basketbolistam Trojam Ostleram, aģentūru LETA informēja LBS ģenerālsekretārs Arvīds Grigaļavičs.

Saņemtie dokumenti, kuru vidū ir arī paša basketbolista iesniegums, tiks skatīti tuvākajā LBS valdes sēdē, kad arī LBS lems par tālāko rīcību. ASV dzimušais 24 gadus vecais Ostlers, visticamāk, Latvijas pilsonību varētu iegūt ar Saeimas īpašu likumu. Lai tā notiktu, LBS jāvēršas valdībā ar konkrētu priekšlikumu, un pēc tam Saeima šo jautājumu izskata un pieņem vai nepieņem īpašu likumu. Kā ziņots, pagājušā gada novembrī basketbolists intervijā "Sporta Avīzei" izteica vēlmi kļūt par Latvijas pilsoni. Septembrī Latvijas izlase piedalīsies Eiropas čempionāta finālturnīrā, un valstsvienības treneris Armands Krauliņš jau vairākkārt sacījis, ka vēlas, lai šajās spēlēs komandai varētu palīdzēt viens no "Skonto" līderiem Ostlers. Saeima jau reiz ir pieņēmusi speciālu likumu par pilsonības piešķiršanu basketbolistam - 2001.gadā par Latvijas pilsoni šādi kļuva latviešu izcelsmes basketbolists no ASV Bruno Valdis Pētersons. Viņš nevarēja izmantot tiesības atjaunot Latvijas pilsonību reģistrācijas kārtībā, jo 1995.gadā viņam bija tikai 16 gadu. Savukārt par īpašiem nopelniem Latvijas labā Saeima 1997.gadā piešķīra pilsonību basketbolistam Igoram Meļņikam. Latvijas pilsonību par īpašiem nopelniem saņēmuši vēl vairāki sportisti, sabiedriskie un kultūras darbinieki.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu