Malumednieki jūtas droši.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Janvāra beigās un februāra sākumā Laidos kāda lauka malā vismaz divreiz notikušas malumedības: naktī uz 25. janvāri nošauts briedis, uz 2. februāri – trīs stirnas.

Vienu stirnu malumednieki tumsā nav varējuši atrast un atstājuši. Valstij nodarītie zaudējumi ir vairāk nekā trīs tūkstoši latu – Ls 1150 par briedi un Ls 2100 par trim stirnām, informēja mežzinis Juris Lauva. Tas, ka īsā laikā vienā vietā nomedīti vismaz četri dzīvieki, ļauj apšaubīt tik izplatīto apgalvojumu, ka lauku cilvēki malumedībās dodas nabadzības dēļ. Šeit nošauts vairāk, nekā ģimenei vajadzīgs, tādēļ iespējams, ka gaļai atrasts noiets. Taču tas tikai minējums. Šai laikā dzīvnieki ir pusbadā, iztiku zem sniega atrast nav vienkārši, grūsnās stirnas barības meklējumos nāk laukā no meža tuvu ceļiem, tādēļ ir ļoti viegls mērķis malumedniekiem, stāsta virsmežziņa vietnieks Gunārs Freimanis. Sadarbojoties ar mežniecību, notikumu izmeklē policija. Malumedībās reti izmanto reģistrētus ieročus, jo, piemēram, karabīnēm pēc atrastās lodes ekspertīzē var noskaidrot, no kāda ieroča šauts, stāsta Skrundas policijas iecirkņa priekšnieks Teodors Freidenfelds, piebilstot, ka „kaut kāda informācija” ir. Šie gadījumi nav vienīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu