Francija nosaka ierobežojumus kāpēju skaitam Monblāna kalnā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Monblāns
Monblāns Foto: Reuters/LETA

Francija nākamajā gadā ieviesīs dienas maksimālo kāpēju skaitu - 214 - uz Eiropas Savienības (ES) augstāko virsotni Monblānu, otrdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Šīs vasaras sezonā katru dienu 4810 metrus augstajā virsotnē centās nokļūt vairāk nekā 300 cilvēki, neskatoties uz pieaugošo akmeņu nogruvumu risku, jo augstās temperatūras atkausē vairāk zemes lielajos augstumos. Šogad uz kalna dzīvību zaudējuši vismaz 16 cilvēki.

Kā norāda amatpersonas, centieni iekarot virsotni rada saspīlējumu starp kāpējiem, no kuriem daļa ir slikti sagatavojušies vai arī nezina kalnā kāpšanas etiķeti.

Tā viens kāpējs uzstādījis telti pašā kalna augšā, radot skatu, kuru virsotnes pieveicēji diezin vai vēlas redzēt.

Ticis ziņots arī par konfliktiem starp kāpējiem, kas centušies iegūt labāku vietu svarīgākajos posmos maršrutā uz virsotni, kā arī pie kalna uzdarbojas viltus gidi.

Jaunie ierobežojumi noteikti pēc sarunām starp vietējām amatpersonām, Francijas kalnu policijas brigādi, Francijas alpīnisma federāciju un gidu asociācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu