Sociāldemokrāti atkal strīdas. (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas biedri sestdien pulcējās uz domes sēdi, lai spriestu par partijas darba uzlabošanu. Taču runas izvērsās par savstarpējiem apvainojumiem, pārmetumiem un kritiku. Arī par izmaiņām Rīgas domes koalīcijā konkrēts lēmums netika pieņemts.

Domes sēdē bijušais partijas līderis Juris Bojārs un pāris viņa domubiedri sēdēja zāles vienā pusē, bet jaunā priekšsēža Daiņa Īvāna atbalstītāji – otrā. Jau sanāksmes pašā sākumā, apspriežot darba kārtību, Bojārs sev raksturīgā stilā iespraucās ar repliku.

Juris Bojārs: “Jūs, draugi mīļie, papriekš izpļāpājaties un tad spriežat par to domē.”

Report.: Par izpļāpāšanos Bojārs uzskata Īvāna paziņojumus par jaunas koalīcijas veidošanu Rīgas domē. Pēc viņa domām, tas tikai destabilizē situāciju pašvaldībā.

Priekšsēdētāja vietnieks Valdis Lauskis asi kritizēja partijas darbību Rīgas domē un pat ierosināja sasaukt ārkārtas kongresu. Priekšlikums gan netika atbalstīts. Lauskis pauda sašutumu par fatālu nespēju parādīt sociāldemokrātu darbus galvaspilsētā.

Valdis Lauskis: “Gan divu Gundaru nepārtraukta īpašumu attiecību kultivēšana sabiedrībā, gan brīvostas kultivēšana sabiedrībā, gan budžeta deficīta kultivēšana, gan konflikts ar laikrakstiem, gan konflikts ar tiem politiskajiem spēkiem, kas šobrīd pārvalda valsti, liek zem sitiena pirmkārt RD.”

Report.: Partijas ģenerālsekretārs Jānis Dinēvičs skaidroja, ka bija jāreaģē uz Latvijas Sociālistiskās partijas līdera Alfrēda Rubika aicinājumu atjaunot Komunistiskās partijas darbību un uz Tatjanas Ždanokas vadītās "Līdztiesības" mudinājumiem saviem deputātiem sākt runāt no Saeimas tribīnes krieviski.

Dinēvičs, kurš gatavo koalīcijas līguma tekstu, stāstīja, ka savulaik noslēgtais līgums ar apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" par amatu sadali Rīgas domē ir izpildīts, bet koalīcijas līgums ar apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ir pārstājis eksistēt, jo "tēvzemieši" koalīciju pameta.

Pēc Dinēviča teiktā jaunajā koalīcijā varētu būt Jāņa Jurkāna vadītā Tautas saskaņas partija. Kuras vēl partijas būs jaunajā koalīcijā – to noteiks turpmākās sarunas.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu