Ierosina disciplinārlietu pret Zemgales priekšpilsētas tiesas vadītāju Ziedoni Strazdu.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Andris Guļāns ierosinājis disciplinārlietu par Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja Ziedoņa Strazda darbībām, informēja AT preses sekretāre Baiba Dārzniece.

Disciplinārlieta ierosināta saistībā ar civillietu, kurā pensionārei Birutai Vaiteniecei atsavināta zeme. Dārzniece informēja, ka saistībā ar darbībām, kas veiktas šajā civillietā, šodien uz laiku atlikta arī paredzētā tiesu izpildītāju zvēresta nodošana trim amata kandidātiem - Ivaram Kibermanim, Jānim Lazdānam un Aināram Šustam. Pašlaik nav zināms, vai tā sauktajā Vaitenieces lietā bijuši iesaistīti visi trīs tiesu izpildītāji. Kā ziņots, saistībā ar Vaitenieces īpašuma pārdošanu Ģenerālprokuratūra ierosināja krimināllietu par Rīgas Ziemeļu rajona tiesu izpildītājas, kā arī par Iekšlietu ministrijas (IeM) uzņēmuma "Assets" direktores nelikumīgām rīcībām. Prokuratūra izmeklē tiesu izpildītājas Diānas van Deilenas iespējamo nelikumīgo rīcību, izsolē pārdodot Zelmai Vaiteniecei piederošo nekustamo īpašumu Ventspils ielā 38, Rīgā, pārkāpjot Civilprocesa likumā (CPL) noteikto kārtību. Ivars Kibermanis līdz šim bija Tieslietu ministrijas (TM) Tiesu izpildītāju departamenta direktors, bet, stājoties spēkā jaunajam likumam par zvērinātiem tiesu izpildītājiem, viņš pieteicās tiesu izpildītāja darbam Rīgas Centra rajonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu