Paziņotas "Zelta globusa" nominācijas.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties gadskārtējai "Oskara" pasniegšanas ceremonijai, Holivudā ceturtdien paziņotas nominācijas citai prestižai kino balvai - "Zelta globusam", uz kuru pretendē tādas filmas kā Martina Skorsēzes drāma "Gangs of New York" ("Ņujorkas bandas") un "About Schmidt" ("Par Šmitu) ar Džeku Nikolsonu galvenajā lomā.

Gada labāko dramatisko filmu kategorijā bez minētajām divām nominēta arī kinotriloģijas "The Lord of the Rings" ("Gredzenu pavēlnieks") otrā filma "The Two Towers" ("Divi torņi"), holokausta drāma "The Pianist" ("Pianists") un romāna "The Hours" ("Stundas) ekranizācija. "Zelta globusus" pasniedz arī labākā mūzikla un komēdijas kategorijā. Šajā kategorijā kino balvai izvirzītas filmas "Chicago" ("Čikāga"), "Adaptation" ("Adaptācija"), "About a Boy" ("Par puiku"), "My Big Fat Greek Wedding" ("Manas trakās grieķu kāzas") un "Nickolas Nickleby" ("Nikolass Niklbijs"). "Zelta globusus" Holivudas Ārzemju preses asociācija pasniegs 19.janvārī svinīgā ceremonijā Beverlīhilzā. Visvairāk nomināciju - astoņas - saņēmusi mūzikla "Čikāga" ekranizācija, kurā galvenās lomas tēlo Renē Zelvegere, Ketrīna Zeta Džonsa un Ričards Gīrs. Savukārt filma "Stundas", kurā Nikola Kidmena atveido britu rakstnieci Virdžīniju Vulfu, nominēta septiņās kategorijās, no kurām viena ir par austrāliešu aktrises izcilo darbu. Melnā komēdija "Adaptācija", kurā Nikolass Keidžs tēlo neveiksmīgu scenāristu, "Zelta globusam" izvirzīta sešās kategorijās. Par balvu labākā režisora kategorijā sacentīsies Skorsēze, Pīters Džeksons, Spaiks Džonze, Robs Māršals, kā arī Aleksandrs Peins un Stīvens Daldrijs. Labākā aktiera kategorijā "Zelta globusam" nominēti Maikls Keins, Daniels Dejs Luiss, Leonardo di Kaprio un Džeks Nikolsons. Labākā komēdiju un mūziklu aktiera kategorijā nominācijas piešķirtas Gīram, Keidžam, Hjū Grāntam, Adamam Sandleram un Kīranam Kalkinam. Savukārt par labākās aktrises balvu Kidmenai būs jācīnās ar tādām izcilām kolēģēm kā Merila Strīpa, Džuliāna Mūra, Selma Hajeka un Daiena Leina. Labākās mūzikla vai komēdijas aktrises kategorijā ar filmas "Čikāga" zvaigznēm sacentīsies pieredzējusī aktrise Goldija Hona, kas filmā "The Banger Sisters" tēlo bijušo rokmūziķu grūpiju. Ārzemju preses asociācijas balvas parasti uzskata par prognozi kinoindustrijas prestižākajai balvai "Oskaram", kuru martā piešķir ASV Kinoakadēmija. Pagājušajā gadā par labāko dramatisko filmu tika atzīta "Brīnišķīgais prāts" ar Raselu Krovu galvenajā lomā, bet par labāko mūziklu - "Mūlenrūža". "Zelta globusus" kā labākie aktieri saņēma Krovs, Kidmena, Sisija Speiseka un Džīns Hekmens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu