"McDonald's" cieš pirmos ceturkšņa zaudējumus savas pastāvēšanas vēsturē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules lielākais restorānu "McDonald's" tīkls otrdien paziņoja, ka kompānija šā gada ceturtajā ceturksnī cietīs tās vēsturē pirmos ceturkšņa zaudējumus spēcīgās konkurences un izdevumu palielināšanās dēļ.

Ātrās ēdināšanas gigants ceturtajā ceturksnī prognozē 390 miljonu ASV dolāru (233,22 miljoni latu) zaudējumus. Kompānija arī gatavojas slēgt līdz 175 restorāniem visā pasaulē un likvidēt gandrīz 600 darbavietas izdevumu samazināšanai. "McDonald''s" akciju vērtība pēc šī paziņojuma Ņujorkas biržā nokritās par vairāk nekā 10 procentiem līdz 15,78 ASV dolāriem par akciju, kas ir zemākā cena pēdējo astoņu gadu laikā. Kompānija norādīja, ka tās tirdzniecības apjoms ir samazinājies par 1,6 procentiem gan ASV, gan ārvalstīs. Arī piedāvājuma "pusdienas par dolāru" reklāma nav piesaistījusi ēdājus Amerikā. ASV ātrās ēdināšanas tirgus ir sadalīts starp tradicionālajiem konkurentiem, kā "Burger King", "Wendy''s" un "Kentucky Fried Chicken", kas tagad cieš no pastiprinātas konkurences ar jaunajām kompānijām, kā "Panera" un "Cossi", kuras piedāvā atšķirīgu ēdenkarti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu