Holivudai jumts aizbraucis.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai sauktos par zvaigzni, tavā īpašumā jābūt šādām tādām greznām lietām. Jo, ja tev ir pieticīgs automobilis, mājiņa ar divām guļamistabām un trijām vannas istabām, bet "Oskara" vai "Zelta Globusa" pasniegšanas ceremonijā ierodies, tērpies džinsos un XXL izmēra T-kreklā, tad galīgi nav saprotams, par ko un kādēļ tevi mīlēt un apbrīnot. Katram sevi cienošam elkam jāpieder automašīnai ar atsedzamu jumtu. Pirmkārt, tas vienmēr ir cieņā. Otrkārt, jebkurš aktieris neatkarīgi no dzimuma, vecuma un skaistuma atvērtā mašīnā izskatās grezni. Vienalga, vai tas ir ferrari, mustang vai mercedes ar atsegtu augšējo daļu - uzreiz ir redzams, ka jums ir atvērta un plaša sirds, dzīvojat jūs vietās, kur klimats lutina, un nekādā ziņā neesat pragmatiķis.

Žaklīna Biseta (Jacqueline Bisset) Kā īstai netiklei Žaklīnai patika krāpt. Kamēr viņas corvette nīka garāžā, Biseta kopā ar Stīvu Makvinu bēga no policijas vienā no kulta automobiļiem Ford Mustang GT390. Patiesībā filmas “Bullet” režisors Piters Jeitss neievēroja kādu sīkumu – vajātāju spēkrats Charger R/T bija daudz ātrāks par mustang.

Gone in 60 seconds
Džonijs Deps (Johny Depp) Kā visīstākajam indiānim, Džonijam par visu ir nospļauties. Viņam patīk lauzt aktrišu un modeļu sirdis un filmēties kino. Vienā šādā lentē Džonijs Deps ar uztetovētu asaru kopā ar bijušo pornozvaigzni Treisiju Lordsu braukāja corvette. Lai arī kāda filma tā būtu –“A Nightmare on Elm Street” vai “Fear and Loathing in Las Vegas” – bez vaļējas corvette Džonijs nav iedomājams. Vinnijs Džounss (Vinnie Jones) Kā īsts kaulu lauzējs Vinnijs arī bez corvette negarlaikojās – grāba savus kolēģus – futbolistus aiz dažādām ķermeņa daļām un par godu jebkādam iemeslam taisīja sev tetovējumus. Arī “Gone in 60 seconds” viņš neizniekoja laiku – viņa varonis pataloganatoms gandrīz nerunā, taču viņa nozagtās sporta automašīnas nesaskaitīsi. Ik pa brīdim stāvēja, piespiedies mercedes motora pārsegam. Vainas apziņa sejā lasāma.
Kīfers Sazerlends (Kiefer Sutherland) Kā piektdiena klāt, tā narkomāns un bohēmijas bērns Kīfers nevar iztikt bez sporta mašīnas. Pat ja viņš ir sasiets, četri sporta mašīnas riteņi gan depresiju aizdzīs, gan arī nepatikšanas atnesīs. Mašīnas Sazerlends ir dauzījis kā neviens cits. Taču, ja Kīferu iesēdinātu džipā, tad šis cilvēks par Sarkangalvīti varētu izvarot. Savukārt šaurā rodsterā Sazerlendam ir īstā vieta – drošība pirmajā vietā. Eltons Džons (Elton John) Kā jau īsts kolekcionārs sers Eltons mīl ik pa laikam izlikt izsolē vecās brilles, muļķīgās kaklasaites un sporta automašīnas. Taču, pirms pārdeva vēl vienu automašīnu no savas garāžas, viņš sacerēja jauku dziesmiņu Let Me Be Your Car. Jumta liriskajam Eltonam un viņa rodsteram nav. Ja nu vienīgi no auduma. Džeimss Vudss (James Woods) Džeimss, dzimis amerikāņu psihopāts, vienmēr ir devis vaļu savām emocijām. Nozieguma vietā viņu pieķēra Olivers Stouns filmā “Salvador”, kur Vudss kopā ar Džeimsu Beluši pa lādiņu izdangātiem ceļiem brauca vecā kabrioletā. Uz labiem ceļiem Vuds dod priekšroku corvette - ātrums mežonīgs.
The Fast and the Furious
Vins Dizels (Vin Diesel) Kā cilvēks motors Vins Dizels automašīnās orientējas. Tā kā viņš ir moderns jauneklis, viņa pirmais fastback klusi rūsē Bronksas nomalē. Par modernu puisi Vinu uztaisīja Robs Koens, piedāvājot neparasti sirsnīga bandīta lomu filmā “The Fast and the Furious”. Tur Dizela varoni piesaista ne tik daudz karstā mulate Mišela Rodrigesa, cik karstie japāņu honda un mitsubishi sāni. Izbaudījis japāņu jaukumus, Vins ir apstājies pie galvenā – drošības. Dizels redzēts arī mercedes kabrioletos. Nikolass Keidžs (Nicolas Cage) Tāpat kā viņa elks Elviss Preslijs, Nikolass juka vai prātā no vaļējām automašīnām. Deivida Linča “Wild at Heart” pavadāja Loru Dernu un klausījās Krisu Aizeku, taču pēc filmēšanas beigām negaidīti pārdeva savu Corvette ZR-1. Ar laiku tās vērtība strauji mazinājās: tagad šādu mašīnu, kurai ir 33 000 jūdžu liels noskrējiens, par 40 000 dolāru var nopirkt ikviens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu