Rīgā ierodas Maskavas mērs Jurijs Lužkovs .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai apspriestu Rīgas un Maskavas sadarbību, piektdien divu dienu oficiālā vizītē Rīgā ierodas Maskavas mērs Jurijs Lužkovs un Maskavas valdības un uzņēmēju delegācija, informēja Rīgas dome.

Lužkovs Rīgā ieradīsies piektdienas rītā, pēc tam viņam plānota oficiāla tikšanās ar Rīgas mēru Gundaru Bojāru un sarunas par pilsētu sadarbību. Tāpat piektdien Lužkovs plāno apmeklēt Rīgas Vagonu rūpnīcu un piedalīties protokola par sadarbību pasažieru elektrotransporta modernizācijas jomā parakstīšanā. Maskavas delegācija arī noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa un pieminekļa padomju karavīriem - Rīgas atbrīvotājiem. Sestdien Lužkovs apskatīs rekonstruējamo Maskavas Kultūras un biznesa centru, bijušo Dzelzceļnieku kultūras pili, kā arī apmeklēs pareizticīgo Kristus Dzimšanas katedrāli. Sestdienas vakarā paredzēta Rīgas un Maskavas mēru preses konference, pēc kuras Lužkovam būs ekskursija pa Vecrīgu. Par Lužkova drošību vizītes laikā gādās Valsts un Drošības policija, kā arī Rīgas pašvaldības policisti. Jau vēstījām, ka kopā ar Lužkovu Rīgu apmeklēs Maskavas valdības oficiāla delegācija 26 cilvēku sastāvā, kā arī uzņēmēji un žurnālisti no Krievijas galvaspilsētas. Pēc Valsts prezidentes un Ministru prezidenta paustās gatavības tikties ar Maskavas mēru Lužkovs 24.septembrī, trīs dienas pirms plānotās vizītes datuma, nolēma tomēr neapmeklēt Latviju septembra beigās saistībā ar 5.oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. Rīgas un Maskavas pārstāvji vienojās vizīti atlikt uz mēnesi, jo "pašreizējā priekšvēlēšanu situācijā vizīti varētu izmantot politisku konkurentu nepamatotām spekulācijām". Lužkova vizīte bija plānota 27. un 28.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu