Noslēdzies starptautiskais teātra festivāls "Homo alibi 3.0" .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien ar Francijas dejas teātra "Mulleras Dance Company" viesizrādi noslēdzās Latvijas Jaunā teātra institūta rīkotais starptautiskais teātra festivāls "Homo alibi 3.0".

"Homo alibi" radās 2000.gadā kā alternatīvs, neliels teātra pasākumu kopums ar izglītojošu ievirzi. Šā festivāla mērķis ir iepazīstināt publiku ar jaunām tendencēm teātra mākslā. Šoreiz festivāla uzmanības centrā būs jauno mediju un teātra attiecības, tiks piedāvāta viesizrāžu un videolektoriju programma. Festivāls piedāvā iespēju iepazīties ar dažādiem paņēmieniem, kā jaunās tehnoloģijas un medijus var izmantot teātra un dejas izrādēs. Svētdien Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) bija skatāma Francijas dejas teātra "Mulleras Dance Company" viesizrāde "Mini@tūras". Horeogrāfi Magali un Didjē Mileras ir izveidojuši horeogrāfiskas miniatūras, ko īsfilmu formātā iespējams vērot arī internetā. Izrādē apvienota mūsdienu deja, elektroniskā mūzika, videomāksla un "webdizaina" estētika. Pēc izrādes JRT kolonnu zālē skatītājiem bija iespēja uzkavēties, iepazīties ar grupas darbiem interneta formātā, kā arī piedalīties diskusijā ar māksliniekiem par izrādes tapšanas gaitu. Festivāla izrādes notika arī virtuāli - speciālpiedāvājumu var noskatīties Apollo mājas portālā "www.apollo.lv", kā arī izrāžu fragmentus apskatīties "www.tv.lv" portālā. Festivāla izrāžu programmā iekļauta arī Latvijas pirmizrāde - mākslinieka Viļņa Vēja multimediāls projekts "Mistērijas un hepeningi", ko svētdien rādīja Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā. Izrādes veidošanā izmantots Latvijas postmodernisma "tēva" Marģera Zariņa stāsts un mūzika, piedalās režisors Varis Piņķis, Vj Linards Kulless, Dj Arturs Mednis. Festivāla noslēgumā savu darbu videoprezentāciju rādīja un komentēja Lielbritānijas grupa "Blast Theory" un "Gob Squad" no Vācijas un Lielbritānijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu