Džordžs Soross ierodas apskatīt paveikto.

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apstākļu uzlabošanai ieslodzījuma vietās un citur, kur personu tiesiskā aizsardzība ir īpaši apdraudēta, nu jau 10 gadus Latvijā interesi pievērš viens no pasaulē pazīstamākajiem filantropiem - multimiljonārs Džordžs Soross. Līdz šim viņš mūsu valsts attīstībā ieguldījis vairāk nekā 30 miljonus latu.

Džordža Sorosa dibinātie fondi, kas paredzēti demokrātijas un tiesiskuma attīstībai, patlaban darbojas jau 31 valstī. Austrumeiropā pirmo šādu fondu izveidoja Sorosa dzimtenē Ungārijā 1984.gadā. Latvijā fonds darbojas kopš 1992.gada un ir atbalstījis projektus politikā, ekonomikā, kultūrā, zinātnē un izglītībā.

Džordžs Soross šodien ieradies mūsu valstī, lai pats būtu klāt fonda desmitgades atzīmēšanā, un, šķiet, ar paveikto ir apmierināts.

Sarunā ar žurnālistiem Soross neapstiprināja ik pa laikam izskanējušās bažas, ka turpmāk fonda finansējums varētu sarukt.

Džordžs Soross: “Mēs gribam turpināt šīs ļoti vērtīgās aktivitātes, jo šis fonds ir brīnišķīga lieta. Un mēs meklējam ceļus, lai to turpinātu.”

Report.: Viena no programmām, ko Sorosa fonds īsteno jau otro gadu, ir paredzēta to cilvēku interešu aizstāvībai, kuriem ir garīgās attīstības traucējumi. Tādēļ trešdien Soross apmeklēja psihoneiroloģisko slimnīcu Rīgā.

Viens no mērķiem, ko jau īsteno psihoneiroloģiskajā slimnīcā Aknīstē, ir veicināt ārstniecisko kursu beigušo pacientu atgriešanos sabiedrībā.

Ieva Leimane, projektu vadītāja: “Mums bija liels pārsteigums, ka daudzi no viņiem – 5, 7 gadus nav bijuši ārpus slimnīcas, nav apciemojuši mājas. Mani personīgi visvairāk šokēja gadījums, kad pacients teica, ka viņš nekad dzīvē nav redzējis jūru. Man liekas, ka tas ir nepieņemami 21.gadsimtā. Jo mēs visi esam tādi paši cilvēki. Viņi ir cilvēki ar īpašām vajadzībām, tādēļ viņiem ir vajadzīgs vairāk atbalsts ikdienā nekā mums.”

Report.: Vairākas sabiedriskas organizācijas, novērtējot Sorosa īpašo ieguldījumu Latvijā, ir izvirzījušas viņa kandidatūru Triju Zvaigžņu ordeņa saņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu