“Amazon” kļūst par otro triljonu dolāru vērto privāto uzņēmumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Interneta tirdzniecības milzis “Amazon” otrdien kļuva par otro vairāk nekā triljonu dolāru vērto ASV uzņēmumu, tādējādi pievienojoties informācijas tehnoloģiju uzņēmumam “Apple”, kas zīmīgo robežu pārsniedza augusta sākumā, vēsta ASV medijs CNN.

“Amazon” un “Apple” vērtībā šobrīd veido vairāk nekā 8% no ASV fondu tirgus indeksā “S&P 500” iekļauto 500 uzņēmumu kopējās vērtības.

Kā vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC, vienas “Amazon” akcijas cena otrdien uz brīdi palielinājās par gandrīz 2%, sasniedzot 2050,5 dolārus.

Viena triljona dolāru vērtību “Amazon” sasniedza 24 gadus pēc uzņēmuma izveidošanas.

2018.gada sākumā “Amazon” vērtība veidoja 580 miljardus dolāru.

Iespaidīgais vērtības kāpums galvenokārt skaidrojams ar uzņēmuma veiksmīgajiem darbības rezultātiem, kas veicinājuši investoru pārliecību un ļāvuši “Amazon” veikt investīcijas darbības paplašināšanā.

“Amazon” visā pasaulē nodarbina vairāk nekā 575 000 cilvēku.

“Amazon” dibinātājs un vadītājs Džefs Bezoss ir pasaulē bagātākais cilvēks.

Kā iepriekš vēstīja LETA, "Apple" ir pirmā privātā kompānija, kas spējusi sasniegt triljona dolāru robežu. Ķīnas valstij piederošais uzņēmums "PetroChina" uz īsu brīdi pārsniedza šo līmeni 2007.gadā sākotnējā publiskā piedāvājuma lakā, taču kopš tā laika kompānijas tirgus kapitalizācija ir samazinājusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu