No amata atkāpjas TB/LNNK priekšsēdētājs Grīnblats.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slikto vēlēšanu rezultātu dēļ šovakar no amata atkāpies apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Māris Grīnblats, kurš par to paziņoja partijas valdei.

Grīnblatam partijas priekšsēdētāja pienākumi tomēr būs jāpilda līdz 2.novembrim, kad partija sanāks uz domes sēdi, aģentūrai LETA par valdes sēdē nolemto sacīja partijas preses sekretārs Jānis Ķuzulis. Lai arī iespējamais premjers Einars Repše ir paziņojis, ka turpmāk visiem procesiem ir jānotiek atklāti, Grīnblats nevēlējās pieļaut, ka partijas valdes sēdē piedalās žurnālisti. Grīnblats uzskata, ka vēlēšanu sliktie rezultāti ir pietiekams iemesls, lai viņš atkāptos no amata, un partijai ir nepieciešama "jauna elpa". 2.novembrī partijas dome lems par priekšsēdētāja vietas izpildītāja iecelšanu šajā amatā. Jau tagad izskan neoficiāla informācija, ka partiju varētu vadīt Guntars Krasts. Neviens no TB/LNNK valdes locekļiem šovakar Grīnblatam neesot paudis asus nosodījumus, neviens arī nav pierunājis palikt amatā, skaidroja kāds apvienības valdes loceklis, kurš vēlējās palikt anonīms. Pēc neveiksmes vēlēšanās par atkāpšanos no amata vakar paziņoja arī "Latvijas ceļa'' priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu