CVK informē par balsu pirkšanu Kurzemē .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) no vairākiem kurzemniekiem saņēmusi informāciju par balsu pirkšanu - kāda partija aicinot iedzīvotājus ar autobusiem doties uz Kandavu, kur pēc nobalsošanas vēlētājiem sola naudu un alkoholu.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars pavēstīja, ka viņam zvanījuši vairāki cilvēki, kuri stāstījuši par kādas partijas aktivitātēm Kuldīgā un tās apkārtnē. Partija, kuru Cimdars atteicās nosaukt, vēlētājiem solot iedot piecus latus un degvīnu. "Nevar pateikt, vai to organizē partija vai tā ir provokācija pret partiju," sacīja Cimdars. Viņš pauda, ka par notikušo informējis policiju. Tomēr Cimdars sacīja, ka kopumā rupji vēlēšanu norises pārkāpumi nav konstatēti. Daudzi cilvēki pauduši neapmierinātību ar iespēju partijām reklamēties arī vēlēšanu dienā. Vairāki vēlētāji nav informēti par iecirkņu darba laiku, aizmirsuši mājās pases, kā arī nav zinājuši, ka balsot var tikai vienu dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu