Visi neglītie triki ir atļauti Latvijas priekšvēlēšanu kampaņā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar šādu virsrakstu vakardienas zviedru rīta avīze Dagens Nyheter sāka savu ziņojumu sēriju par Latvijas 2002. gada parlamenta vēlēšanām. «Latvieši sestdien dosies pie vēlēšanu urnām pēc vēlēšanu kampaņas, kuru raksturo politiķu savstarpējie apvainojumi, vēlēšanu afišu sabotāža un nežēlīga cīņa par varu – pašreiz pie varas esošo triju partiju starpā,» konstatē avīze.

Līdzīgās domās ir arī vakara avīze Aftonbladet, kas ziņo, ka Latviju esot «satricinājusi varas partiju cīņa pirms parlamenta vēlēšanām», jo labēji orientētā Tautas partija otrdien gribējusi panākt sava koalīcijas partnera Latvijas ceļš nogāšanu, izsakot neuzticību šīs partijas līderim un premjerministram Andrim Bērziņam. TT ziņo, ka «Latvijas priekšvēlēšanu skandāla iemesls» esot ministra Mareka Segliņa atstādināšana no amata pāris dienu pirms vēlēšanām, turpretī Dagens Nyheter uzsver, ka Latvijā jau sen valdot «iekšpolitiskā nestabilitāte», tas ir, kopš neatkarības atjaunošanas visas Latvijas valdības esot mēģinājušas «draudēt saspridzināt nestabilās koalīciju konstrukcijas». No pašsadragāšanas procesa neesot paglābies arī pēdējais premjerministrs Andris Bēziņš, kaut gan uzskatāms par pagaidām «visilglaicīgāko Latvijas premjerministru». Šonedēļ Rīgā priekšvēlēšanu kaislības esot situšas tik augstu vilni, ka galvaspilsētā pat izplatījušās baumas, ka prezidente Vaira Vīķe-Freiberga būšot spiesta pārcelt parlamenta vēlēšanas uz vēlāku laiku. Pēc tam zviedru avīzē seko garš Bērziņa un Segliņa konflikta izklāsts un secinājums, ka priekšvēlēšanu cīņas «vienpadsmitajā stundā» karotāji esot vienojušies par pamieru, kuru raksturojot izteikta nervozitāte. Galvaspilsētas ielas rotājot Tautas partijas aģitācijas afišas, kurās redzami šīs partijas izlases spēki – «smadzeņu trests». Zem tā sabotieri esot nomainījuši nosaukumu Komanda ar tekstu Zagļu banda. Dagens Nyheter informē savus lasītājus, ka daudzas citas vēlēšanu aģitācijas afišas esot aplīmētas ar kompromitējošiem uzrakstiem, taču avīze uzsver – vai nu par spīti, vai pateicoties šai jezgai Tautas partijas popularitāte esot pieaugusi, atstājot aiz sevis tikko dibināto partiju – centrisko Jauno ceļu (un nevis Jauno laiku!). Valdības partija Latvijas ceļš atrodoties tieši uz 5% robežas, kas esot «vēstures ironija», jo tieši šī partija esot palīdzējusi Latvijai nokļūt uz NATO un Eiropas Savienības sliekšņa. Zviedru avīzes uzsver, ka Latvijas vēlētājus patlaban nodarbinot iekšpolitiskas problēmas, galvenā esot medicīnas māsu zemās algas, izplatītā korumpētība valsts aparātā un vājā tiesu sistēma, jo pat Valsts prezidente esot publiski salīdzinājusi Latvijas tiesas ar cirka izrādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu