Nekādi bezatbildīgi tēriņi patlaban nenotiek, uzskata premjers

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Māris Kučinskis
Ministru prezidents Māris Kučinskis Foto: Paula Čurkste/LETA

Nekādi bezatbildīgi tēriņi patlaban nenotiek, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers skaidroja, ka patlaban budžetā nav deficīta, pat ir pārpilde. "Mana pieeja ir sabalansēts budžets un netērēt vairāk kā nopelni," norādīja valdības vadītājs.

Runājot par dažādiem tematiem, premjers izteicās, ka šajā priekšvēlēšanu laikā politiķi gribot dot dāvanas kā Ziemassvētkos.

Premjers arī atgādināja, ka valdība ir izlēmusi pildīt pedagogu algu paaugstināšanas grafiku, bet ar nosacījumu par kvalitāti. Viņš ir pārliecināts: ja valdība otrdien būtu pieņēmusi gala lēmumu par algu celšanu, bet atliktu jautājumu par kvalitāti, tad "tās nebūtu nekad".

Kučinskis uzsvēra, ka šajā jautājumā kompromisu nebūs. Vienlaikus viņš atzina, ka izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (V) nebija izpildījis prasību par sarunām ar sociālajiem partneriem. Tādēļ premjers izprotot Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības bažas. Attiecīgi ir dota vēl nedēļa laika satikties un pārrunāt neskaidro.

Kā ziņots, otrdien Ministru kabinets lēma uz nedēļu atlikt lemšanu par pedagogu minimālās algas likmes celšanu, jo sadarbības un sociālajiem partneriem bija iebildumi par kvalitātes un kvantitātes kritērijiem vidusskolās.

Valdības sēdes sākumā Kučinskis informēja, ka sākumā tiks skatīti noteikumi par kritērijiem un kārtību pedagogu darba samaksas finansēšanā vidusskolas posmā. Kučinskis uzsvēra, ka tikai pēc šo noteikumu apstiprināšanas varēs lemt par minimālās algas likmes celšanu, jo papildu līdzekļus plānots piešķirt tikai apmaiņā pret izglītības kvalitāti.

Nesamierinoties ar otrdien notikušās valdības sēdes iznākumu, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība paziņoja, ka tomēr pieteiks pedagogu piketu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu