Prezidente: TP un LC cenšas mazināt konkurentu popularitāti .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga tā dēvēto skrejlapu skandālu uzskata par divu partiju - "Latvijas Ceļa" (LC) un Tautas partijas (TP) - centieniem pirms vēlēšanām mazināt savas konkurentes popularitāti.

Prezidente ceturtdien žurnālistiem norādīja, ka šādi "partijas cenšas atsist punktus viena otrai". Viņa sīkāk skandālu nekomentēja, norādot, ka viņai par šo notikumu nav pietiekoši daudz precīzas informācijas. Prezidente ceturtdien atgriezās Rīgā no darba vizītēm Beļģijā un Francijā. Jau vēstījām, ka policija pirmdien aizturējusi kādu vīrieti un konfiscējusi lielu daudzumu viņa automašīnā atrastu, iespējams, pēc LC pasūtījuma izgatavotu TP apmelojošu skrejlapu. Pēc aizturēšanas premjers Andris Bērziņš pieprasīja iekšlietu ministra Mareka Segliņa (Tautas partija) demisiju, vainojot viņu policijas izmantošanu politiskā cīņā. Segliņš tam nepiekrīt, jo uzskata, ka policija rīkojusies likumīgi un premjers tik asi reaģēja, jo aizturēti viņa vadītās partijas pārstāvji. Apstākļu noskaidrošanai Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas birojs aizturēja tipogrāfijas vadītāju, šoferi un divus LC Rīgas nodaļas darbiniekus. Sākotnēji noskaidrots, ka aizturētie partijas darbinieki tipogrāfijā iesnieguši reklāmas lapiņas maketu, pēc kura parauga izgatavotas lapiņas. 18.septembrī Valsts policija ierosināja krimināllietu par apzināti nepatiesu ziņu izplatīšanu par deputātu kandidātiem, tās publicējot vai citādi izplatot. Krimināllieta ierosināta pēc TP iesnieguma saņemšanas par augustā Valmierā, Cēsīs un Rīgā izplatītām iedzīvotāju pastkastēs atrastām pret TP deputātu kandidātiem vērstām skrejlapiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu