Informēs sabiedrību par skrejlapu krimināllietas izmeklēšanu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis vēlas, lai dienu pirms vēlēšanām - piektdien - sabiedrība un valsts augstākās amatpersonas uzzinātu skrejlapu krimināllietas izmeklēšanā atklāto.

Ministra preses sekretāre Kaiva Liepiņa informēja, ka Kristovkis pēc iepazīšanās ar Valsts policijas pārskatu par izmeklēšanas norisi uzskata, ka "minētais pārskats nesatur apliecinājumus par krimināllietas izmeklēšanas darbībās gūtiem pierādījumiem", tāpēc uzdevis Iekšlietu ministrijas valsts sekretāram Andrim Starim un Valsts policijas priekšniekam Jurim Rekšņam informēt viņu, vai iekšlietu struktūras dienu pirms vēlēšanām ir gatavas sniegt "objektīvus pārliecinoši apstiprinātus, likumā noteiktus pieļaujamus faktus". Savukārt Staris BNS sacīja, ka atbilde Kristovskim jāsniedz līdz piektdienas plkst.9. Viņš norādīja, ka par informācijas publiskošanu var izlemt tikai Rekšņa, kuram viņš lūdzis šo jautājumu apspriest ar ģenerālprokuroru Jāni Maizīti. BNS jau ziņoja, ka policija pirmdien pie "Latvijas ceļa" (LC) Rīgas nodaļas biroja aizturēja LC izpilddirektoru Ervīnu Straupi un konfiscēja 40 000 pie biroja piebraukušā automašīnā "Ford" atrastu, iespējams, pēc LC pasūtījuma izgatavotu Tautas partiju (TP) apmelojošu skrejlapu. Apstākļu noskaidrošanai Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas birojs aizturēja arī tipogrāfijas "Adverts" vadītāju Igoru Švānu. Tāpat pirmdien aizturēja mašīnas šoferi un LC Rīgas nodaļas koordinatori, kurus vēlāk atbrīvoja. Policijas rīcībā esot informācija, ka aizturētie partijas darbinieki tipogrāfijā iesnieguši reklāmas lapiņas maketu, pēc kura parauga izgatavotas lapiņas. Premjerministrs LC priekšsēdētājs Andris Bērziņš pēc notikušā pieprasīja TP pārstāvja iekšlietu ministra Mareka Segliņa demisiju, viņa pienākumus uzticot pildīt Kristovskim. 18.septembrī Valsts policija ierosināja krimināllietu par apzināti nepatiesu ziņu izplatīšanu par deputātu kandidātiem, tās publicējot vai citādi izplatot. Krimināllieta ierosināta pēc TP iesnieguma saņemšanas par augustā Valmierā, Cēsīs un Rīgā izplatītām iedzīvotāju pastkastēs atrastām pret TP deputātu kandidātiem vērstām skrejlapiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu