Stīvensa: Sevastova ir lieliska tenisiste

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sloeina Stīvensa
Sloeina Stīvensa Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdaļfināla mačā ASV atklātajā čempionātā demonstrēja augstvērtīgu sniegumu pret Sloeinu Stīvensu, uzskata amerikāņu sportiste.

Pasaules ranga 18.vietā esošā Latvijas tenisiste otrdien ar 6-2, 6-3 sagrāva planētas trešo raketi Stīvensu, kura pērn šajā turnīrā uzvarēja.

"Aizsargāt titulu ir sarežģīti, un šā turnīra laikā darīju visu, kas bija manos spēkos," pēc mača preses konferencē sacīja Stīvensa. "Varu būt lepna par aizvadītajiem mačiem, taču ir jāturpina strādāt, jo šosezon vēl ir jāaizvada daži turnīri, kuros vēlos parādīt savu labāko sniegumu."

Sevastova šogad trešo gadu pēc kārtas spēlēja ASV atklātā čempionātā ceturtdaļfinālā, bet otrdien pirmo reizi karjerā viņai izdevās sasniegt kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālu.

 

"Sevastova ir lieliska tenisiste, un viņa spēlēja nedaudz citādāk nekā pārējās spēlētājas, ar kurām spēkojos iepriekš," atzinīgi savu pretinieci vērtēja Stīvensa. "Spēle bija grūta, un Sevastova demonstrēja augstvērtīgu sniegumu. Uzvarēja labākā spēlētāja, bet šī nebija mana diena."

Abas tenisistes arī pērn tikās sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā, toreiz uzvarot Stīvensai, bet tagad 28 gadus vecā liepājniece guva revanšu, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu.

"Šajā spēlē nejutos savā ādā," turpināja ASV tenisiste. "Brīžos, kad man bija jāgūst punkti, es to neizdarīju. Tā bija grūta spēle, jo nejutos maksimāli labi ne fiziski, ne mentāli."

Stīvensa arī norādīja, ka Sevastova karstumu spēles laikā pārvarēja labāk. "Diemžēl spēlējām dienas vidū un bija ļoti karsts, taču tas ietekmēja abas spēlētājas. Sevastova labāk ar to tika galā.

Turnīra pusfinālā Sevastova pirmo reizi karjerā spēkosies ar slaveno amerikānieti Serēnu Viljamsu.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova ir nopelnījusi 780 WTA ranga punktus.

Viņa šosezon jau tikusi pie viena WTA titula, jo jūlijā bija labākā sacensībās Bukarestē, iegūstot karjerā trešo pasaules tūres trofeju. Tāpat viņa jūnijā spēlēja finālā Maljorkā, kur pērn izcīnīja savu otro titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu