Pumpura atstādināšanai nebija pamata.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs bijušajam iekšlietu ministram Marekam Segliņam kā privātpersonai nodevis neklasificētus dokumentus - tādus, kuri nav slepeni - par savienības “Latvijas ceļš” (LC) un Tautas partijas skrejlapu skandāla izmeklēšanu, kurus Segliņš pēc tam publiskojis preses konferencē. To šorīt intervijā Latvijas Radio atzina Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa.

Kā ziņots, vakar Pumpurs tika atstādināts no Kriminālpolicijas priekšnieka amata uz dienesta izmeklēšanas laiku, kamēr tiks pārbaudīts, vai viņš kā policijas vadītājs izmeklēšanas dokumentus no iekšlietu ministra amata atstādinātajam Segliņam nodevis pamatoti. Rekšņa patlaban pilda arī Kriminālpolicijas vadītāja pienākumus. Kā paskaidroja Rekšņa, Pumpurs iesniedza lūgumu atstādināt viņu no amata, jo uzskatīja par politisku spiedienu Ministru prezidenta Andra Bērziņa tikšanos ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Stari un tai sekojošo ierosināto dienesta pārbaudi par informācijas noplūdi. Valsts policijas priekšnieks uzsvēra, ka dienesta izmeklēšana noskaidros, cik likumīgi Segliņš kā privātpersona dokumentus ieguvis, vienlaikus norādot, ka vakardienas LC atbalstītāju pulcēšanās pie Iekšlietu ministrijas ēkas nebija likumīgi sankcionēta. Rekšņa vēlreiz apliecināja, ka politiķu reakcija uz notikumiem skrejlapu lietā var tikt uztverta kā spiediens uz policiju, tomēr uzsvēra, ka policisti “mierīgi strādā tālāk”, jo “mūsu uzdevums ir objekīvi izmeklēt šo krimināllietu”. Rekšņa arī solīja pārbaudīt, vai procesuālās darbības ar skrejlapu kravas un LC biroja darbinieku aizturēšanu veiktas pareizi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu