LSDSP reklamējas, paralizējot satiksmi Rīgas centrā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) piektdien rīkotais koncerts 11.Novembra krastmalā jau tagad biedē neskaitāmus autobraucējus, jo dzīvā atmiņā vēl saglabājušies Hanzas dienu un arī Rīgas grandiozās jubilejas koncertu radītie sastrēgumi pilsētas centrā.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks diezgan ilgi vilcinājās parakstīt rīkojumu par satiksmes ierobežošanu 11.Novembra krastmalā, kas koncerta dēļ paredzēja satiksmi Daugavmalā no Kaļķu ielas līdz Muitas ielai slēgt no ceturtdienas līdz piektdienai. Vakar pēcpusdienā izpilddirektors pat sasauca sanāksmi, taču ideja, ka satiksmi varētu ierobežot tikai koncerta dienā, 4. oktobrī, krastmalu atstājot caurbraucamu, atbalstu neguva. Pilsētas izpilddirektora runas vīrs Dzintars Zaļūksnis RB informēja, ka satiksme 11.Novembra krastmalā tomēr tiks slēgta jau ceturtdien pulksten deviņos vakarā. Atjaunota tā būs tikai vēlēšanu dienā, 5. oktobrī, pulksten 12. Turklāt satiksmes ierobežojumi krastmalā tiks noteikti jau kopš ceturtdienas rīta. Lai mazinātu sastrēgumus, sociāldemokrāti ir gatavi apmaksāt ceļu policistu darbu, kuri regulēs satiksmi gan abās krastmalas pusēs, gan arī krustojumos, kur tie novadīs satiksmes plūsmu no 11.Novembra krastmalas. Tāpat M. Tralmaks nolēmis šajās dienās aicināt autovadītājus visiem spēkiem izvairīties no braukšanas cauri krastmalai, kravas autotransportu solot nelaist tālāk par pasažieru ostas teritoriju. Arī kravas transporta novirzīšana no pilsētas centra, pēc M. Tralmaka domām, ievērojami atslogos satiksmes kustību. Rīgas dome uzskata, ka izdarījusi visu, lai "normālos apstākļos sastrēgumi pilsētā neveidotos". Tikmēr RB aptaujātie autobraucēji uzskata, ka priekšvēlēšanu aģitācijas dēļ nebūtu pieļaujama krastmalas slēgšana, jo tā ir viena no dzīvākajām un stratēģiski svarīgākajām ielām pilsētas centrā. Automašīnu īpašnieki vēl joprojām atminas, kādi sastrēgumi 11.Novembra krastmalas slēgšanas dēļ izveidojās pērn Hanzas dienās un Rīgas jubilejas svinību laikā. Viena daļa autobraucēju bija izbrīnīti, ka koncerts netiek rīkots, piemēram, Mežaparka Lielajā estrādē. Pilsētas satiksmes kūrētājs Guntis Pilsums atteicās sniegt komentārus par koncerta diktētajiem satiksmes ierobežojumiem. RB viņš pavēstīja vienīgi to, ka mākslinieki, kuri uzstāšoties koncertā, esot visai spilgti un kāpēc gan rīdziniekiem liegt iespēju apmeklēt šādu bezmaksas koncertu. Savukārt LSDSP ģenerālsekretārs Jānis Dinēvičs RB apgalvoja, ka partija negaida no koncerta labumu sev. Koncerts esot dāvana vēlētājiem kā "atslodze šajā saspringtajā laikā". Savukārt domes pārstāvis Guntars Kukuls skaidroja, ka satiksmes ierobežojumus diktē koncerta organizētāji, un līdz šim dome partijām ir atteikusi pasākumus rīkot tikai Doma laukumā. Krastmala, pretēji Mežaparkam, ir viegli pieejama rīdziniekiem, un šajā vietā labi redzama arī paredzētā uguņošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu