Uz Brīvības ielas maģistrāles Rīgas centrā sakaujas velosipēdists un BMW vadītājs (116)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Īpatnējā satiksmes organizācija Rīgas centrā, Brīvības ielā, vairo nesaskaņas starp autovadītājiem un velosipēdistiem - šonedēļ kāds riteņbraucējs, braucot pēc noteikumiem, satracinājis autovadītāju, kurš domstarpības mēģinājis risināt ar fizisku spēku. 

Riteņbraucējs uzsver, ka pa brauktuvi pārvietojies saskaņā ar noteikumiem. Kā redzams video, BMW vadītājs acīmredzot bijis pretējās domās, nogriezis velobraucējam ceļu un sācis lamāties. Velobraucējs uzsitis pa automašīnu, pēc kā tās vadītājs nobraucis malā un situāciju mēģinājis atrisināt kautiņā. Kad ticis informēts, ka notiekošais tiek filmēts, autovadītājs atmeta ieceri pārmācīt riteņbraucēju un no notikuma vietas aizbrauca.

Velosipēdists par notikušo uzrakstījis iesniegumu policijā. 

Jau ziņots, ka, pretēji solītajam, Rīgas dome, atjaunojot ielas segumu Brīvības ielā, veloceliņu vietā paplašinājusi brauktuvi līdz piecām joslām, vienu no tām atvēlot sabiedriskajam transportam. Ja vien ceļa zīmes nenorāda citādi, velosipēdistiem pa sabiedriskā transporta joslu braukt nav atļauts, tāpēc Rīgas domē iesaka - jābrauc vai nu pa brauktuvi starp labo joslu un sabiedriskā transporta joslu, vai arī pa ietvi. 

Daļa riteņbraucēju, kuri pa pilsētu ikdienā pārvietojas ar velosipēdu un brauc ātri, no braukšanas pa ietvi izvairās, lai neapdraudētu mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus - gājējus. Taču Brīvības ielas satiksmes organizācija riteņbraucējiem ir bīstama, norāda organizācijas "Pilsēta cilvēkiem" aktīvisti. 

Velojoslas Brīvības ielā Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa") solīja jau pirms četriem gadiem, bet, atjaunojot galvaspilsētas galveno ielu, šo solījumu nav turējis.

Vēl pērn, cīnoties par telpu riteņbraucējiem, aktīvisti velojoslas uz Brīvības ielas uzzīmēja paši, taču pašvaldība tās nekavējoties no brauktuves "nokasīja".

Par to, ka Brīvības ielu vajadzētu padarīt cilvēkiem un videi draudzīgāku, ierīkojot tur velojoslas, portālā Manabalss.lv parakstījušies vairāk nekā 2500 cilvēku. Šo iniciatīvu šā gada jūnija sākumā iesniedza izskatīšanai Rīgas domē, taču pašvaldība mērķtiecīgi izvairās iedzīvotājus uzklausīt. 

Viens no domes deputātiem, Ušakova partijas biedrs Mihails Kameņeckis, pirms divām nedēļām sabiedriskajiem medijiem paudis viedokli, ka iedzīvotāju mēģinājumi piespiest domi pildīt gadiem solīto ir tikai daļa no priekšvēlēšanu aktivitātēm. "Negribam atbalstīt procesu, ka kāds ar to veloceliņu grib iebraukt Saeimā," paziņojis Kameņeckis.

Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska TVNET pastāstīja, ka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī, kas apkalpo konkrēto teritoriju, šobrīd iesniegums par aprakstīto gadījumu nav saņemts.

Ja iesniegums ir nosūtīts, izmantojot portālu Latvija.lv, tad tas tiks pārsūtīts izskatīšanai Valsts policijas struktūrvienībai pēc piekritības.

Komentāri (116)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu